Hogyan kezdjem el megszelídíteni a disznót?
Ne próbáld meg megérinteni, majd csak akkor, ha láthatóan jól érzi magát a közeledben.
Próbáld a hasán keresztül megfogni, vigyél neki finomságokat. Emellett tölts sok időt az óljánál - ülj le, és mondjuk olvasgass. Halkan beszélj (ha olvasol, akkor olvashatod hangosan, hogy legyen témád - vagy csak meséld el a napodat) hogy szokja a hangodat.
Okos állatok, értik a hangsúlyt - érteni fogja, hogy nyugodt vagy, nincs semmilyen szándékod. Egy idő után ő is le fog nyugodni.
Köszönöm. Megfogadom a tanácsot.
Megmondom őszintén, hogy trollkodásra számítottam, félve írtam. De ez nagyon jól esett :D
#3 Ez nagyon aranyos :D
Csak szólok, hogy nem az anyukájának vásárolta a malacot kiskedvencnek, hanem a disznó "feladata" lesz később az, hogy kismalacai legyenek, tehát anya legyen :)
Egyik kollégám most a napokban vett, szintén kiskedvencnek ún minnesotai törpemalacokat. Mutatott videofelvételt is, eleivel nagyon féltek, riadtak voltak, aztán kedvesen szólt hozzájuk finom ennivalókat vitt az ólhoz és most már hagyják magukat kicsit megvakarászni. Megbeszéltük, hogyha tovább megy a szelidítés, én is elmehetek hozzájuk a cocikkal haverkodni. Régi vágyam. Sajnos az én életvitelembe nem fér bele, de alig várom, hogy hozzájuk eljussak.
Mindenesetre én is az 1-es válaszadóval értek egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!