Finomabb lenne-e a disznóhús, ha pszichológiailag megalapozott módon stresszmentesebb életet élhetnének?
Az empatikus embereknek biztosan finomabb lenne.
Egyes kínai régiókban éppen ennek az ellenkezőjét állítják, ezért szeretik félholtra verni a kutyákat az élve főzés és/vagy pörzsölés előtt.
...András leggonoszabb óráit mégsem az ilyesfajta teendők okozták, hanem az a minden képzeleten túltevő barbárság, ami a mandarin konyháján uralkodott.
Volt a vénasszonynak egy féltve őrzött szakácsi elgondolása, ami abból állt, hogy semmiféle állatnak nem lehet jó a húsa, ha azt halála előtt huzamosabban meg nem kínozták. El is magyarázta, amikor tanítványa kissé érteni kezdte a kínai nyelvet, mi ennek az elgondolásnak "konyhatudományi" alapja.
- A fájásra minden vér odatolul - magyarázta a vénasszony félig kézzel, félig szavakkal -, ahol a fájás jelentkezik. Az ilyen testrészek aztán főzve-sütve különösen zamatosak lesznek. Ezeket szereti a mi nagyhatalmasságú gazdánk, és ezért vagyok én híres szakácsnéja a mi dicsőséges urunknak...
Őrült szakácstudománya Ju-Csit olyan borzalmas tettekre indította, amikre András még évek múltán is elszörnyedve gondolt vissza. Vége-hossza nem volt a kegyetlennél kegyetlenebb állatkínzásoknak - s csupán azért, hogy Fu-Kong őkegyelmessége asztalára különleges étkek kerüljenek.
(Hevesi Lajos: Jelky András kalandjai)
OFF:
#4 - az általad írt szövegbe azt online megtalálva beleolvastam. Bizony, én eddig nem gondoltam volna, hogy a cserebogár ehető ínyencség - pástétom és tűzön kipattogtatott formájában is!
:-/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!