A szomszédom kegyetlen bűzt áraszt a sertést tenyésztésével, lehet ez ellen valamit tenni?
Figyelt kérdés
Az egész falu fel van háborodva, mert sem teregetni, sem szellőztetni sem kint tartózkodni nem lehet. A háza előtt tárolja a trágyát, korlátlan mennyiségben . A helyi önkormányzati képviselői illetve a jegyzővel legjobb barátok, illetve ingyen disznóval làtja el őket, ott nem tehetünk ellene semmit. Egyszer a petíciót (amit az egész utca aláírt) letojtàk, arra hivatkozva hogy nekik is megkell èlni valamiből . (tenyésztő feketèn csinálja, van rendes munkahelye ..)
Milyen paragrafusra hivatkozva lehetne bejelenteni? Illetve hol? ÁNTSZ ?
Elköltözés nem opció . Voltak megnézni a házat, minden rendben is volt, amíg nem érezték a bűzt . Amint megérezték és megtudták hogy ez minden napos, Bye Bye .
2023. júl. 23. 15:46
11/18 anonim válasza:
Én vagyok a 10-es, nem olvastam végig, akkor ha a polgi nem intézkedik, akkor sajnos nem tudom mit tegyél.
12/18 anonim válasza:
Ahogy az első már írta, NÉBIH. A feketén vágott és értékesített húsáru az ő asztaluk.
13/18 anonim válasza:
Igen, feljelentheted a szomszédod és tönkre teheted az életét.
14/18 anonim válasza:
Aki nem ért a jó szóból az majd ért másból!
15/18 anonim válasza:
A disznó tartással nem tudsz mit tenni. Amivel lehetne valamit kezdeni az a háza előtti trágya tárolás. Trágyára megvannak a szabályok, hogyan lehet tárolni.
16/18 anonim válasza:
Persze, hátulról a disznóóltól a ház elé hordta a trágyát, hogy ott bűzölögjön. Van ebben jócskán túlzás.
17/18 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, a fent említett sertéstenyészet egy sarkon levő háznál van, ergo az ő hátsó udvara az utca egyik felének közvetlen szembe/ átlós udvarnak felel meg… ahova ő a ganét egyszerűen odahányja, nem kis mennyiségben ahonnan szabadon büdösítik a többi ház környezetét. Mert ha letakarná, gondolom negyed ekkora bűz lenne.
2023. júl. 25. 09:30
18/18 anonim válasza:
Ez szín tiszta birtokháborítás, önkormányzatnál tudsz elindítani egy birtokvédelmi eljárást, zavaró szaghatás miatt. Néhány tanú, és illeték befizetése kell hozzá. Ha a hatóság úgy dönt, simán megszüntetheti a sertéstartást, vagy addig kapja a pénzbüntetéseket, hogy magától hagyja abba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!