Tyúkokat tartani panelban lehetséges? Erkély van
Figyelt kérdés
Már régóta foglalkoztat a gondolat hogy tyúkokat tartsak, és legyen friss tojás reggel. 2 szobás panel , az erkélyre tenném a tyúkokat, és így nem kellene soha tojást venni amik ki tudja milyen körülmények közűl jönnek.
5-6 tyúkban gondolkozom
2023. máj. 6. 23:43
2/37 anonim válasza:
Háát a tikokat azért ki is kellene engedni füves területre, meg a tyúkszart szedni, etetni itatni őket stb. Meg egyébként is szerintem állatkínzás egy pár m²-es területen baromfit tartani... (Főleg hogyha még szaporítani is akarod őket) Szóval szerintem felejtsd el.
3/37 anonim válasza:
Csak ha van fölöttük 2 tehén, ami árnyékot ad.
5/37 anonim válasza:
Egy panelban nagyon sok lenne velük a munka, a takarmány ára + beszerzése, tárolása, plusz a háló az erkélyre, hogy ne repüljenek ki, és a ganyézás (amit hova raktok és kivel szállíttatjátok el?), szerintem jóval nagyobb meló, mint ami megérné azt a mennyiségű tojást, amit megesztek. Falun a tyúktartás működik, mert van nagy udvar, ahol élhetnek, kapirgálhatnak és naponta 2x kimész hozzájuk, hogy minden oké-e, adsz nekik vizet, egy kis tápot és ennyi... Panelban ez elviselhetetlen mennyiségű munkának tűnik nekem, ami egyáltalán nem éri meg azt a napi 2-3 tojást.
6/37 anonim válasza:
Hát, a piaci tojás 1000% hogy jobb körülmények közül jön, mintha te az erkélyen tyúkot tartanál, amik ha picit is büdösek (azok!), a szomszéd simán feljelent.
7/37 anonim válasza:
Ez valami hipercukiság. Nyilván nem tudsz, még akkor sem ha műfüvesíted a nappalit is :( Próbálj kis őstermelői piacot keresni, ott tuti tudsz igazi házi tojást venni amin még toll és kaksi is van :D Illetve a Cápás műsorban volt egy zöldkosaras startup, amely őstermelőkkel kötött kizárólag szerződéseket és az appjukról lehetett mindenféle terméket (méz, lekvár, szörp, sajt, savanyúság stb.) venni, sajnos a nevükre nem emlékszem (lehet kell tartanod hozzá egy sorozat maratont :D) :/ Egyébként, mivel a GMO-s takarmánynál jóval ,,szennyezettebb" a hormonokkal telenyomott raw hústermék, így szinte lehetetlen nagykerből bio terméket (v)enned (kivéve ha ,,kinyomtatják" :)). A termelői piacos tojás szabadon tartott, 1-2 tucat tyukesztől ered, amelyek főleg füvet/tücsköt/bogarat esznek, ezt dúsítják magkeverékkel- hogy ne szomorkodj, vidéken is egyébként egyre kevesebben tartanak szárnyast, a szüleim falujában a nyestek/rókák miatt, máshol meg azért, mert nagyon pocsékolós (össze-vissza szétkapirgálja a magokat (is) és ahhoz drága a takarmány, hogy legyen egy tucat tollas a hátsókertben néhány friss tojásért)- szóval kertes, zöld zsákfalukban is vagy közeli termelőtől vagy (hozzád hasonlóan) a lidlből vásárolnak..
8/37 anonim válasza:
A praktikus kifogásokon túl tilos is. És biztos lehetsz benne, hogy még a legtoleránsabb szomszéd is bepanaszolna.
Én családi házas helyen lakom, és itt rendelet tilt minden haszonállatot. Sok ilyen van.
9/37 anonim válasza:
Ennyi tyúkhoz már kellene legalább kettő kakas is ám!
:D
10/37 anonim válasza:
Az első tojás előtt feljelentenének, jogosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!