Mennyibe lesz 1 kg sertéshús mire levágásra kerül,mondjuk egy 200kg-os állatnál?
Gondolkodom hogy belefogok saját részre hizlalásba,de tisztában vagyok vele hogy nem éri meg,de kíváncsi vagyok hogy konkrétan mennyire nem éri meg,részletesen mi mennyibe kerül és mit kapok érte stb
Miből mennyit fog megenni mire eléri a fent említett súlyt?
És amelyik takarmányt megeszi,melyik mennyibe kerül?
Van saját földem is ha megtermelném azokat a terményeket amit eszik,az mennyire jönne ki művelésbe/hektár?És ha már meg termeltem,mennyiért bírnám eladni azt,mi a felvásárlási ára?
2 felnőttnek rántani való(karaj,tarja),darálthús,füstölt húsok,sonka,kolbász,szalámi,leveshús,oldalas.Amiből több kell az a rántani valók és a darált hús.
Soha nem csináltam még ilyent úgy hogy előre is elnézést kérek ha butaságot írtam.
Minden kis részletet,költséget szeretnék tudni.
Annyiban tudok segíteni, hogy érdemes azt megkérdezni, aki foglalkozik ezzel. Nyilván ha ismernél ilyent, nem itt kérdeznél, de érdemes szétnézni, akár a böllért megkérdezni (mert gondolom nem egyedül gondoltad levágni és feldolgozni az állatot).
Nekünk aki nevel + vágja háztájiba, idén tavasszal 550 Ft-ot kért kilójáért a disznónak (ebben nem volt a vágás díja benne).
Első!
Akkor szerencsétek van, hogy ő nem számol utána a költségeinek.
Nálunk tavaly télen ment 700-750 forintért kilója, idén 1000 körül lesz.
Mennyi földed van kérdező?
Mi úgy csináljuk, hogy megvesszük a hízót már felhízlaltan és levágjuk aztán eladjuk.
Simán nyereséges, a gyengébb hónapokban 80 ezer forint profit jön belőle, csúcsszezonban (karácsony, húsvét) 200 ezer profit is jön belőle
Igaz nekünk baromi nagy a vevő körünk és olyankor 4et is levágunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!