Tyúktetü ellen valami hatásos szer?
Figyelt kérdés
Sajnos kelésnél átmentek a napos csirkébe is! Mivel tudnám őket beszórni? Előre is köszönöm!2022. júl. 19. 19:39
1/8 anonim válasza:
Gyújtsd fel az ólat, pörkölj oda nekik. Utánna meszelj ki és szórja be kovaföldet.
2/8 anonim válasza:
Fel ne gyújtsd az istenért, csak alaposan meszeld ki.
3/8 anonim válasza:
Ja, és egy állatorvosi kezelés sem árthat.
4/8 A kérdező kommentje:
Téglából épült!És a napos csirkére tudtok valamit ajánlani,amit beleszórhatok a tolla közé?
2022. júl. 19. 20:42
5/8 anonim válasza:
Az állatotvostól kérj Ivermectin cseppet. Én a papagájaimat kezelem vele külső élősködők ellen. Mivel még picik, nem tojnak, szerintem nem lesz gond.
6/8 anonim válasza:
Illetve, ha már úgyis az állatorvoshoz mész, kérj tőle is tanácsot!
Amúgy nekem a biokill-t is ajánlották. Csirkék és galambok helyének kezelésére, sőt galambra, csirkére is(nem picikre). Mivel eléggé sokat érnek a papagajaim, én inkább az ivermectin cseppet raktam rájuk.
7/8 anonim válasza:
Ivermectint tilos élelmiszert termelő állatra használni!
Az ólat + talajt le kell gázperzselőzni, utána mindent ALAPOSAN kimeszelni. Etetőket, itatókat alaposan elmosni.
Az állatokat piretrin mixxel lehet beszórni (állatorvos ajánlotta anno).
Ez kellene, úgy 2-3-szor a nyáron megismételni, ha van bármi fa tartozék legegyszerűbb elégetni.
Megelőzés képpen érdemes a homokfürdőbe hamut vagy kovaföldet tenni.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget!Mindent megteszünk,hogy kiirtsuk ezeket a tetüket!
2022. júl. 20. 12:23
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!