Bak kecske vágása?
Ahány embertől kérdeztem mindenki mást mondott... Szóval lenne egy bak kecskénk elvileg januári születésű a volt gazdája szerint.
Herélés nélkül nem lesz büdös a húsa?
Köszönöm szépen!
1-es, de részben amiatt is herélik a malacokat, kettes nagyon jól írja.
Már egy éves bakkecskénél benne van, hogy büdös a húsa, de kinek mi. Én az 1 éves baripörköltet sem bírtam már megenni, mert egyszerűen büdös volt az én gyomromnak.
Pont ez az, hogy van aki a disznóra hagyatkozva herélésre szavaz van aki pedig az ellenkezőjét állítja.
Már olyanokat is kérdeztem akiknek rengeteg kecskéjük van de ők kicsinek kiherélik.
Szóval passz..
Köszönöm szépen a válaszokat.
Vágtunk már kecskét de nem bakot. Minden bizonnyal maradunk a herélésnél. Szép nagyra nőtt ahhoz, hogy a kutyának lökjem ha tényleg büdös lenne.
Régen a szüleim tartottak de kölcsön bak fedezte az anyákat.
Most, hogy van nagy kertünk ólakkal, beszereztem 2 nőstényt és ezt a bakot.
Ez a bak egy igazi gyökér. Lányokkal nincs gond. A fiú fejel mindent és mindenkit. Dolgát nem akarja tenni. Többiek oldalai véresek, bántja őket. Múlthéten felöklelt, tiszta fekete a combom.
Ismerőseim akik tartanak kecskét szerintük selejt. Abban viszont egyik se tud segíteni, hogy le lehet e vágni mert ők még kicsinek herélik őket.
Szóval ezért döntöttem úgy, hogy fazékba vele.
Az én bakom is ilyen hülye volt. Amíg le nem vágtuk kék, lila, fekete volt a combom. Szerencsére a nőstényeket nem bántotta, csak néha próbált rájuk mászni.
Nem hiszem, hogy hetekkel előtte ki kell herélni, de ti fogjátok megenni, úgyhogy tegyétek, ahogy jónak látjátok. :)
Kifejeli a vödröt a kezemből még úgy csinál mint a bika a filmekben...frankón nekem fut és repülök vödröstől.
Kerítés még hagyján mert azt már többször rendbe kellett hoznunk de a kültéri világításaink elszálltak mert lerágta a kábeljét. Hogy hogy a fenébe ment fel oda az számunkra rejtély.
6 ólunk van de egyiken sincs már ajtó mert szétfejelte.
Sikerült szétcsesznije a kerítést átjutott a kacsákhoz libákhoz, a kacsát úgy lezúzta, hogy lábra nem tud állni.
Sorolhatnám de tényleg egy idióta jószág.
Én tök reménykedtem, hogy lesznek kis gidáink.
Lányokra menne de nem kell nekik, mondjuk nem is csodálom hisz félnek tőle, állandóan véres foltok vannak rajtuk.
Van egy csaj aki tart kecskéket, ő ajánlott nekem egy bak kecskéjét 15 ezerért de kételyek vannak bennem, hogy miért akarja napirenden eladni nekem. Jófejségből vagy megakar tőle szabadulni..
Mondjuk én ettől a kecskétől megakarok szabadulni. Ha már felhízlaltam legyen értelme és ne a kutyának kelljen lökni mert amúgy szép nagy állat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!