Mi lenne a reális ár, amit kérhetek?
Sziasztok!
12 db kecském van. Elszeretnék adni (nehéz szívvel ugyan) 5 darabot.
Ebből 1 db 3 éves jól tejelő, eredetileg törzskönyvezett volt, 2 február végi születésű gidáival (egy fiú egy lány)
Egy másik anyát aki 1.5 éves, ő sajnos sánta az egyik mellső lábára,(tudom, hogy ez miatt kevesebbet ér) mogyorófülü alpesi parlagi keverék, március elején született fiú gidájával.
Tudom,hogy 0-tól a csillagos ég a limit, de nem tudom mi lenne az ideális összeg értük?
Szia!
Jól értem, hogy már nincs meg a törzskönyve a kecskének? Nyilvántartott állatok? Ha igen, akkor az dob az értéken, de akkor az eladás kezelési költségei is nagyobbak.
Mit jelent az, hogy sánta? Büdössánta? Vagy valami rendellenességből kifolyólag állandóan sánta?
Elsőnek:
Sajnálattal olvasom, hogy ennyire semmibe veszik a kecskéket arrafelé :(
5 ezer forint arra nem elég, hogy felneveljük azt a gidát. Az anyáért kapott összeg is röhejes..
(nem ellened szólt most ez a komment, csak szomorú, hogy ennyire nincs ára a kecskének)
3#
Igen sajnos ez miatt nem tudom mennyi lenne az idealis ár.. Sajnos annyira nincs ára a kecskének.. A kifejlett nagy bakot a legtöbb helyen itt felénk szinte ingyen dobálják..
Én teljesen ingyen kaptam 3 anyát és 2 gidát 2 éve férjem munkatársától. A 3 anya anno úgy tudom tejfarmról jöttek, bilétás a fülük, de a nyílvántartásból azt hiszem ki lettek véve. 🤷♀️
Sajnos úgy össze verekedtek hogy eltört a 1.5 évesnek a válla, ami azóta begyógyult de minimálisan sánta maradt.
Értem. Mivel már nincs nyilvántartásban így azt nem számolnám bele az árba. (mármint az ismert származást)
Választási gidákért én minimum 10ezret elkérnék (még az se fedezi a költségeket, de jobb mint az 5ezer és talán el is viszik). Ha nem viszik el, akkor vágd le. Jobban jársz. Az anya minimum egy húszas. Főleg ha bizonyítottan jól tejelő. A törött vállút pedig nem adnám el. Vagy selejt anyaként vágóba vagy levágnám. Az olyat nem igazán kellene tenyésztésbe venni.
Az a bajom, hogy nincs szívem levágni ☹️
Én nagyon nem vagyok jó állattartó ebből a szempontból, mert ami a szívemhez nött azt nem vágom nem eszem. Viszont így sokan vannak.
Nálunk sem adnak a törzskönyv nélküli, parlagi, keverék stb. gidáért egy tízezrest, ami szerintem is felháborító, hiszen már egy hízott kacsát sem lehet 5 ezerből venni... 7-8 ezerért elviszik nálunk (Bács-Kiskun).
Anyáért, hát egy húszast talán-talán, de lehet, hogy csak 15-ért megy el, főleg, ha éppen üres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!