Mi baja lehet a házi tyúkomnak?
Sziasztok!
Van egy kb. 6 hónapos házi tyúkom. Nem túl fontos, de hozzáteszem, hogy kopasznyakú.
Egyik nap észrevettem, hogy a hasán, egy foltban nincs toll. Tehát csupasz. Olyan, mint a nyaka. Nem tudom mitől lehet. Kap enni, inni rendesen, az ételükbe szoktam keverni egy vitaminos port, pontos nevét nem tudom.
Egyéb dolog miatt lehet? Féltem szegényt, nehogy valami komoly legyen, meg a másik, hogy most itt ez a hideg front, nem tudom, fázik-e...
A másik kérdésem az lenne, hogy a tyúkoknak lehet adni dísztökmagot?
Köszönöm!
Nem, nem vedlenek. Legalábbis szerintem. Megnéztem a többieket is, nekik nincs kihullva a tolljuk.
Én is arra gyanakszom, hogy a másik tyúk csinálta. Két kopasznyakú tyúkom van, öt normál, és egy kakas. És az a fura, hogy pont a másik kopasznyakút szokták piszkálni, és nem őt.
A hasa alatt mit értesz? A begyét? Mert van olyan kopasznyakú, ami ott is kopasz lesz egy idő után.
Amúgy de, fognak fázni télen, simán lehetnek fagyási sérülései még a nem kopasznak is a taraján. Védett hely kell nekik télen, száraz fészekkel.
A dísztökmag mérgező, simán megölhet egy nagyobb termetű állatot is, pl kutyát.
Vadvérűek ezek a kopasznyakúak! Amúgy tuti másik tyúk csípi ki! Nekem anno toll sem volt a madarakon télen 😂
Disztokmagot NE adj nekik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!