A tyúkok télen nem fognak így megfagyni?
Hatalmas udvarom van lekerítve, rengeteg fával és ott szabadon tartom őket. Persze van ól is, rudakkal, amin tudnak aludni. Viszont csak a fele csapat alszik ott. A másik fele az egyik fa ágain alszik. Teljesen odaszoktak. Az a gond, az eléggé nyílt terep, télen nem fognak fázni ott?
Próbáltam az egyiknek a szárnytollait levágni, hogy ne tudjon felrepülni és menjen az ólba. Ezzel azt sikerült elérni, hogy nem azon a fán alszik, hanem a mellette levőn, ami alacsony és könnyű felugrani.
Nagymamámnak is volt pár "kinti" tyúkja.
A tél közeledtével maguktól beszoktak az ólba.
(A tójófészkeket egyébként az ólban alakítottuk ki, máshová nem nagyon tojnak, így könnyebben beszoknak az ólba is)
Rendesen táplált, ép tollazatú tyúknak nem lesz semmi baja. Én még megfagyott tyúkot életemben nem láttam. Még a gyöngytyúkoknak sincs semmi baja, pedig azok afrikai jószágok. Itt nagyjából jól leírnak mindent:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!