Mit tudok tenni az állataim szaga ellen?
Falu szélén lakom, marhákat, lovakat, két disznót tartok. Törekszem a jó viszonyra az egyetlen szomszédommal, de sokszor hallom vissza másoktól hogy panaszkodik a szagokra. Hát ugye van trágyadomb, miegymás. Rendben tartom őket, főleg a disznókat, de ha úgy fúj a szél főleg, akkor elkerülhetetlen hogy érezzék.
A gyakori almozáson kívül mit tudnék még tenni?
Mennyire segít ha mondjuk valami zöldsövényt ültetek oda ahol a szél jár?
#11 Hát szerintem a 2 disznót hamarosan levágja, és ha van esze akkor jövőre nem disznózik.
A többinek meg ha van saját kaszálója, vagy valami bérelt akkor azt nagyon költséghatékonyan meg tudja oldani, de ha úgy veszi a szénát akkor szopacs..
Pedig évtizedek óta alkalmazzák az ólak meszelését oltott mésszel a takarítások alkalmával. De megértelek, nem tudtam, hogy nem főállású gazda vagy.
A szag miatt írtam, mert erre irányult kérdésed, de kiváló fertőtlenítő szer is. Idézem:
"...emellett jelentősen csökken az ammónia mennyisége a levegőben, és a vele járó kellemetlen szag..."
Cikk:
Megtermeljük magunknak a takarmányt, úgy győzöm "fizetni".
És nem lesz "eszem", jövőre is veszek majd 2-3 malacot az biztos. Tudom legalább hogy mit eszek.
A cikk inkább nagyüzemhez íródott, ott el tudom képzelni hogy az éves pár nagytrágyázáskor meszelnek pl szervizperiódusban, de annál kicsit gyakrabban takarítok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!