A tyúkom hörgő lihegő hangot ad ki nem eszik sokat, nem annyira aktív mint a többi. Már 2 napja láttam hogy lomhábban mozog mint a többi. A hörgést ma vettem észre. Mi lehet a baj? Mit csináljak?
Ha fertőző akkor az egész állomány lefertőződhet.
Nem kell mindig a nagymama hülyeségeire alapozni,és a kutyának se adunk beteg állatból,mert akkor meg ahhoz hívhatsz állatorvost.
Nem éri meg egy darab csirke miatt megbetegedni,figyelmen kívül hagyni az esetleges fertőzéseket az állományon belül.Egy csirke veszteséget és egy állatorvosi költséget szerintem megér az,hogy ne betegítsd le a családot.
Ameddig el van kerítve jó eséllyel a többit nem fogja fertőzni,ha már fertőzöttek azt állatorvos fogja látni,nem te kuruzslod meg egy elvágott torokból..
Valamire van megoldás,és így maradhat az állomány,valamit pedig nem éri meg kezelni,mert a gyógyszerek miatt a hús nem lesz fogyasztható.Így az állomány ez esetben sajnos elveszett,ez is megesik
De,hogy megenni egy beteg állatot..100 éve a nagymamának nem volt annyi megoldása ezekre a gondokra mint most nekünk.
Inkább az a pár hónap újra nevelés,egy napos csibét kevesebbért osztogatnak mint 100ft/db és nagy tételben szoktuk venni az esetleges pusztulás miatt.A 'pazarlás' és pénz veszteség benne van a pakliban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!