Hogyan szoktassam rá a kiscsirkéket az etetőből való evésre?
Mint kezdő baromfitartó elkövettem azt a hibát, hogy nem startból 1 napos csibéket etetőből etettem hanem csak egy tálcára szortam nekik mindig ki az eledelt.
Jelenleg vannak már lassan 2 hetesek és próbálnám őket átszokatni a fedett/rácsos etetőből való etetére, hogy ne tudják úgy kiverni a tápot es ne piszkoljanak olyan könnyen bele.
Egy napja van előttük de nem nagyon esznek belőle csak nézegetik korbe járják egyik másik csipeget belőle de a legtöbbje nem.
Félek tőle, hogy nem szokják meg és elfognak pusztúlni.
Van esetleg valami más módszer a rászokatásra?
1es köszönöm, hogy megnyugtattál.:) Nagyon nehezen álltam meg, hogy ne tegyem nekik vissza a tálcát.Csak olyan rossz nézni így őket, amikor tudom jó evők voltak.
De akkor megpróbálok türelmesebb lenni és kitartani.:))
Egyáltalán nem hibáztál, napos kortól pár hetes korig én is csak alacsony falú tálkába adom nekik a tápot.
A tyúk mindenbe belecsíp, kíváncsi és éhes állat, nem lesz baj. Ha egy-kettő csipegeti az pont elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!