Van 30 tyúkom és hoztam hozzájuk egy kakast vagy 2 hónapja, mikor lehet a tojásukat keltetőgépbe rakni? Lehet a tojásukból már valami (kiscsirke)?
30 tyúkra egy kakas kevés
mikor lehet a tojásukat keltetőgépbe rakni? - már lehet
Lehet a tojásukból már valami (kiscsirke)? - lehet, bár 30:1 aránnyal 30% esélye (szerintem)
30 tyúkra legalább kettő kakas kellű
egynek ennyi egyszerűen túl sok
még ha "hajtós", akkor is sok
Lámpázás csak keltetés közben.
Beteszed a keltetőbe vagy elülteted a kotlót, vársz egy hetet és aztán lámpázod.
Addig a lámpázás nem ér semmit.
Akkor lesz csirke a tojásból, ha lámpával átvilágítva sötét. Tehát látszik, hogy van benne valami.
Ami gyanús, vagy eldönthetetlen, azt még tedd vissza a keltetőbe/kotló alá.
Ami meg 100%, hogy nem jó, azt odavághatod a tyúkoknak. Kiviszed és a földhöz vágod.
Így tuti, hogy ha mégis volt benne élet, akkor annak egy pillanat alatt annyi, továbbá a tojás összetörik apróra, így a tyúkok nem fogják fel, hogy mit esznek.
Mert ha nyers tojást adsz a tyúkoknak, csak úgy, éppen összetörve, akkor lehet, hogy a rászabadul némelyik a tojásra, és majd csodálkozol, hogy miért nem tojnak annyit.
Lehet nekik tojáshéjat adni. Nagyon apróra összetörni.
Vagy futort, másnéven takarmánymeszet. Kell a tojásképzéshez. Másképp mészhiányuk lesz és lezabálják a falról a vakolatot.
Szóval szerezz be legalább még egy kakast.
Keltetőzz/ültess kotlóst.
Kb. egy hét elteltével lámpázd meg a tojásokat.
Nem biztos, hogy jobb lesz 2 kakassal.
veszekednek, leverik egymást a tyúkról...
ha kapnának 15-15 tyúkot úgy már tuti jobb.
De egy jó kakassal nem lehet baj.
Nekem volt 1 (itáliai) kakas 25 tyúkra 80% fölötti kelési eredménnyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!