Ha tojik tojást a tyúkom, akkor azt nem elég szappanos vízzel lemosni, hanem hipoval kell? Csak mert egy paraszt barátom ezt mondja, nagymamája nagy tyúktartó volt és nagyon fontos munkát végez .
Dehogy...
A tojást még vízzel sem kell mosni, ugy dupla annyi ideig tárolható.
Maximum csak azt mossuk meg ami nagyon mocskos.
"Dehogy...
A tojást még vízzel sem kell mosni, ugy dupla annyi ideig tárolható."
Már ne is haragudj, kedves első válaszoló, de hülyeséget írsz. Számos baktérium, valamint fekália is található a tojás külső héján, akkor is, ha szabad szemmel nem látszik. Ez számos fertőzés forrása lehet, továbbá igényes ember amúgy sem tenné fertőtlenítés nélkül a hűtőjébe a tojásokat.
De ha nekem nem hisztek, olvassátok el az alábbi cikkben, hogy hogyan vélekedik erről Müller Cecília!
#2: legalább elolvastad volna, amit linkelsz...😂😂😂😂
"...nem kell felhasználás előtt megmosni, sőt:
mosás során megsérülhet a tojás természetes, külső védőrétege, és a héj átjárhatóvá válhat a baktériumok számára."
Ha nagyon akarja az ember lemosni, akkor felhasználás előtt érdemes, ha nincs lemosva tényleg tovább el lehet tartani. Illetve, a tojást nem muszáj hűtőben tárolni, egy hűvös kamra elengedő a tárolására.
Hivatalosan egy gyenge hipós vízzel lehet fertőtleníteni, de azt is elegendő használat előtt.
De azt se felejtsük el, hogy ezek a fertőtlenítések is elég újkeletűek, az ember létezéséhez képest, és tojást több ezer éve esznek. Nem kell messzire menni, elég ha csak megkérdezzük a nagyszüleinket, el fogják mondani, hogy a tojásokat a kamrában tárolták, fonott kosarakban, nem mosták le, hogy tovább elálljon. Maximum ha nagyon koszos volt, akkor használat előtt lemosták, persze sima vízzel.
Fu.. Sotet vagy 2es mint az éjszaka.
20 eve nevelunk tyukokat, sosem mosunk tojást es elunk..
Kezdjuk ott a sajat tojas teljesen mas, mint a bolti, te eteted a tyukjaidat, nem minden sz.rral hanem normalis dolgokkal, es azt a tojast rajtad kivul nem fogja meg senki..
Oszinten nagyon ritka ha megkell mosni, max fott tojasnal ha veres. De sult tojasnal semmi ertelme, a hejat ugyis egybol kidobod.
"igenyes ember".. Pff. Inkabb proli. Ha lemosod mar kevesebb ideig all el. Buta
"a tojást nem muszáj hűtőben tárolni"
Akkor miért is van minden hűtőszekrényből tojástartó?
"De azt se felejtsük el, hogy ezek a fertőtlenítések is elég újkeletűek"
És azt se felejtsük el, hogy a technika, higiénés szabályok folyamatosan fejlődnek. Ezelőtt 70 évvel például természetes volt a "pottyantós budi" is, ma pedig már nem használna senki ilyet. Sőt, régebben az ember sem mosta meg az ánuszát nagydolog után, elég volt a WC-papíros törlés, ma már ez sincs így, minimum egy nedves törlőkendő.
Szóval akármit mondtok rám, szerintem ti vagytok a buták, de mindegy is, akkor egyétek a sz@ros tojást, én maradok a hypos vízben történő áztatásnál.
2-es válaszoló voltam (34/F)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!