Mit tegyek, ha félek a csirkéktől, pontosabban a kakasoktól?
VV Vivi megmondta, meg kell barátkoznia csirkékkel, mert az nem állapot, hogy nincsenek jóban.
viccet félretéve, kerüld el őket, amennyire tudod, vagy szól mamádnak, hogy ilyenkor mikor ott vagy zárja picit el őket.
Fogd meg és süsd meg :)
Egyébként próbálj megbarátkozni vele etesd meg stb
Tanyán nőttem fel és rengeteget játszottam csirkék, kakasok, egyéb szárnyasok között, sosem bántottak, igazából eléggé szelíd, kedves állatok.Egyetlen támadó kedvű udvarlakónk volt, a nagymamám kedvenc gácsérja, a Gabika. Csípni próbált a csőrével, de persze a tompa, lapos csőrrel nem sokra megy egy kacsa. Csak rángatta rajtunk a ruhát :D
A pulykákat fel lehet idegesíteni, de csak még azok is csak rikácsolnak és borzolják a tollaikat, nem mernek neked menni. Esetleg még a kotlós lehet "veszélyes", az csipked, toporzékol, ha rossz passzban van.
Hu, hát akkor úgy látszik, nekem szerencsém volt velük. Bár ugye én voltam az, aki kergette őket, sokszor a kutyával közösen :D úgyhogy lehet, csak megtanulták, ki az úr az udvarban. Először én kergettem a tyúkokat, aztán a nagyanyám kergetett engem. Ez volt a veszélyesebb fordulat.
Anyu mesélte sokszor, hogy elsős korában megtaposta egy gúnár. Nyugi, azért a kakas nincs akkora :D
Az a vicces, hogy a "bolond" kakas a jó kakas, mert annyira védi a tyúkjait, hogy az embert is képes megtámadni. 😀
Egyébként nem kell tőlük félni. Tartsd meg a kakassal a kellő távolságot. Tereld el a figyelmét, illetve biztonságban kell, hogy érezze magát és a tyúkjait. Etesd szemes takarmánnyal, zölddel stb, ne guggolj le, de ne is tárd szét a karod. Ne tegyél hirtelen mozdulatot. Tiszteld a területét. Ha a jelenlétedben elkezd csapkodni a szárnyával, az már figyelmeztetés részéről, tudatja, hogy ő a főnök. Egy jó hosszú bot legyen nálad és legyen menekülési útvonalad.
De! Nem minden kakas támad, vannak igazán kezesek is. Jelenleg nálam 2 kakas van, az egyiket szemmel kell tartani, de nem támad. A másikat meg fel tudom venni, simogatom a fülét (ezt nagyon szeretik a madarak), bújik stb. A tyúkokkal is ugyanígy vagyok, nem félnek, nem bántanak, hozzám szoktak. Szóval nem kell kapásból rosszat feltételezni a kakasokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!