Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » A falu tenyleg ennyire kegyetl...

A falu tenyleg ennyire kegyetlen hely?

Figyelt kérdés
Egy neni levagott es elasott egy csirket csak azert mert oreg volt mar nem tojt tojast es megenni sem lehetett
2020. okt. 8. 07:24
1 2 3 4 5
 31/42 Koplárovics Béci ***** válasza:
74%

"Az öregasszonyt is vágjuk le akkor, mert már nem fog többet szülni? :D"

Te még mindig sokkal rosszabb ember vagy, mint amilyennek engem tartasz.

"Mert nem tartozik tudtunkkal a törvény által megengedhetőként felsorolt okok közé az, hogy nem tojik tojást...??"

Idézek a törvényből: "az állományszabályozás". Nos, ez pontosan megfelel az állományszabályozásnak. Kegyetlen dolog, de így van.

2020. okt. 9. 10:51
 32/42 anonim ***** válasza:
29%

Miért lennék rosszabb? Ezt miből szűrted le? Abból, hogy nem akarok mindent és mindenkit eltenni láb alól, akinek nincs papíron kimutatható haszna? Ez miért rossz? o.O

"állományszabályozás" önmagában nincs definiálva a törvényben, de CSAK vadgazdálkodás kapcsán hallottam még róla, a házi csirke tudtommal nem vad.

2020. okt. 9. 11:07
 33/42 Koplárovics Béci ***** válasza:
63%

"Miért lennék rosszabb? Ezt miből szűrted le? "

Én egy kalap alá vettem a kávéfőzőt az állatokkal. Te egy kalap alá vetted az embert az állatokkal. Utóbbi sokkal rosszabb, nem? Mármint az emberek szempontjából, és feltételeztem, hogy te az vagy. Szólj, ha tévednék.

""állományszabályozás" önmagában nincs definiálva a törvényben, de CSAK vadgazdálkodás kapcsán hallottam még róla"

Pedig létezik haszonállatok tartása esetén is. És pontosan ezt jelenti. Amelyik állatból már nincs haszon, azzal kezdeni kell valamit. Ha ez adott esetben az állat elpusztítása, akkor azt. Mint ahogy a vadászok is kilövik a fölösleges vadakat. Persze fel lehetne lépni az ellen is, hiszen egy vadászat elég gyakran szól elsősorban a szórakozásról. Ahhoz képest egy tyúk megölése semmi.

2020. okt. 9. 11:57
 34/42 anonim ***** válasza:
39%

Tehát rosszabb érző lényeket érző lényeknek tekinteni, mint tárgynak.

Értem, akkor itt befejeztem a vitát, ilyen szintű lelki szegénységre és sivárságra és egoizmusra nem lehet mit mondani.

2020. okt. 9. 12:00
 35/42 anonim ***** válasza:
72%

A tyúk haszon állat. Ha már nem tojik és nem tudod megenni sem eltűnteted. Minek etetnél tovább egy haszonállatot, ha nincs haszna? Költ másik tyúk 3 másikat amelyik még évekig tojhat és eteted inkább azokat, mert az még neked hasznos.

Ez a gazdaság, így működik. Másképp sajnálta árán a gazdálkodó egy idő után tönkre menne, csak adja ki a pénzt a kukoricára, de se tojása se tyúkja nincs.

Tudom, tudom városi vagy sosem gazdálkodott embernek minden cuki, minden szent állat, de azért a boltban legyen friss csirkemell.Az is abból van csak úgy megsúgom,nem fán terem.Én is városban élek, ismerem a felfogást. Hány ember csodálkozik el rajta itt, hogy a csibehusi amúgy csirkéből van.. Sajnálja a csirkét, de a nuggets az kell.

Egyébként, ha nem a néni öli meg akkor a tyúkok is megölik egymást. Lehet, hogy sokan nem tudják, de a csirke a vértől begőzöl. Ha pl egy csirke megsebesül és vérzik neki megy a többi és halálra csipkedik.

Ezért régen nagy gazdaságokban piros kis tyúknapszemcsit tettek rájuk így minden piros volt, ha lett véletlenül sérülés nem vették észre.

A másik, hogy már kakason is sarkantyút vágnak.

2020. okt. 9. 12:06
 36/42 Koplárovics Béci ***** válasza:
48%

"Tehát rosszabb érző lényeket érző lényeknek tekinteni, mint tárgynak."

Nem. Csak amikor annyira torzul valakinél a kép, hogy egy állat megölését egy ember megöléséhez hasonlítja, akkor van baj. És ezt nem én tettem meg. Tehát szerinted ha valaki lecsap egy legyet, azt ugyanúgy 20 évre kell ítélni, mint azt, aki megöli a gyerekedet? Hiszen a légy is egy állat, egy érző lény.

"Értem, akkor itt befejeztem a vitát, ilyen szintű lelki szegénységre és sivárságra és egoizmusra nem lehet mit mondani."

Nyugi, én is többre tartom már a kávéfőzőmet meg a tyúkomat is...

2020. okt. 9. 15:03
 37/42 anonim válasza:
100%

Nem az, annyi a különbség, hogy falun jobban belelátsz a dolgokba. Nézz videókat, milyen kegyetlenül bánnak azokkal az állatokkal amiknek a húsát megveszed a boltokban, szerintem át fogod értékelni a dolgot. Ott is úgyhogy megölik, szelektálják azokat, amik nem hoznak hasznot.

Amúgy egy ideig én is hasonló véleményen voltam, aztán úgy hozta az élet, hogy sokat voltam falun párom családjánál. Sírtam mikor levágták a disznót, meg nem bírtam enni a kakaspörköltből, mert ismertem a kakast akiből készült. Az ottani emberek meg jókat nevettek rajtam emiatt. Szóval tipikus városi lány voltam, nem is gondoltam bele hogy kerül a hús a tányérra. Most ott tartok, hogy nagyon ritkán eszem húst, és akkor is lehetőleg olyan állatból, amit háznál neveltek, mert annak szebb élete volt.

2020. okt. 9. 15:47
 38/42 anonim válasza:
32%
Kegyetlennek tűnik, de ez természetes ott. Nem gonoszságból teszik, hanem mert ez a megszokott. Én is kicsit konzervatív vagyok, így nekem ez nem elítélendő, bár én már nem őrzöm ezeket "hagyományokat".
2020. okt. 10. 20:04
 39/42 anonim válasza:
80%
De nyugi a város még mindig kegxetlenebb h és ly, ott emberek vágnak le embereket.
2020. okt. 10. 20:05
 40/42 Koplárovics Béci ***** válasza:
32%

"De nyugi a város még mindig kegxetlenebb h és ly, ott emberek vágnak le embereket."

Azért ez falun is előfordul...

2020. okt. 10. 22:14
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!