Milyen a bikahús?
2-2,5 éves állatról van szó. Kecskénél hallottam róla, hogy a vágás előtt valamennyivel ki kell herélni, mert különben nem jó ízű a húsa. Nem tudom mennyire igaz, de ha az gondolom bikánál is így van.
Viszont ez szerintem nem volt kiherélve, mert csak azért lett levágva, mert kitörte a lábát.
Vagy ilyen fiatal állat még nem ivarérett? És így nem rossz ízű a húsa? Vagy hogy van ez?
Másik kérdés, hogy mennyiért éri meg megvenni kg-ját?
A bikaheréből is szoktak késziteni pörköltet. /finom/
Úgy hogy nem kell vágás elött herélni, nem rossz ízű a húsa.
És ez a kecskére is igaz?
Mert igazából annál hallottam ezt.
Kandisznót és a bakkecskét vágás előtt kb. 2 hónappal herélni kell.
Kost és a bikát nem. Régen herélték a hízómarhákat, most már nem. Nem lesz kanszagú a hús.
Hízómarha piac halott.
Milyen fajta?
Köszi a válaszokat!
Azt hiszem magyartarka.
Comb, lapocka kilója kb mennyi?
Azt hittem, az élőállat árára vagy kíváncsi.
Nálunk feketén 2000 körül megy a marhahús.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!