Egy tehén tényleg megehet egy macskát?
Tegnap láttam itt egy választ, amiben azt állította valaki, hogy a tehenük megette a macskájukat...
Először azt hittem, hogy troll válasz, illetve még most sem vagyok benne biztos, hogy az volt e vagy sem, de akkor csodálkozva néztem, hogy ez a válasz pozitív értékelést kapott.
Majd beírtam a youtubera, hogy "cow eat meat" és nagy meglepetésemre kiadott videókat, ahol tehenek húst, valamint halat esznek.
Ezt amúgy miért nem tanítják az iskolában, hogy megeszik akár a húst is a szarvasmarhák?
Ugyan olyat nem találtam, ahol macskát esznek, de mostmár ezt is el tudnám képzelni.
Kell félteni az élő macskát a tehenektől?
Előfordúlhat, hogy levadásszák? Vagy az élőt nem bántják?
Pl. a szarvasok megeszik a földön talált, fészekből kiesett madárfiókát, ha találnak. Ha jól tudom, a lovak is, szóval akkor a tehenektől sem állhat távol.
A macska viszont nem túl valószínű.
31-es visszaolvastam a válaszokat, és megnéztem a videókat, az egyik kolléga helyett is.
Az állattartós videóknál ott extrém területek videói, ott azért eszi mert vagy elé rakták és nincs más, és hiány van, vagy azért mert hiányt szenved a szervezete, pl. kiscsibe és tehén, vagy ahol a halat teszi a tehén elé, de az őz is azért eszi a madárfiókát mert kalciumhiánya van valószínűleg, pl. ellés után vagy vemhességi időben, mivel az az őz nem bak, hanem suta vagy ahol a lónak a szájába halat ad az valami alaszkai, vagy inuit terület ahol extrém hideg van valószínűleg így pótolják az ásványianyagot a lónak.
Amúgy kiegészíteném még, hogy szoktak hallisztet is kapni takarmányba a szarvasmarhák ezt elfelejtettem írni.
Néztem azt a cikket is amit a biológus osztott meg, de még nem olvastam el teljesen. Afrikában a kérődzők szerintem így pótolják a kalciumot, vannak olyan területek és időszakok amikor kevés a tápanyag, ennek ez a magyarázata.
A dögevő tehén ott meg egyértelmű, hogy éhinség miatt, valami arab vagy indiai videó, bár annyira nem elemeztem egyik látványt sem, de ezek közül a videók közül van egy-kettő amit tuti manipulált videó, sőt lehet több is. After Effectel már nem nagy szám odavarázsolni eg y kiscsibét egy alma helyett, amit nagy nehezen megspórolt az indiai kisgyerek a tehenének. Pl. ilyent is el tudok képzelni, vagy az őznek letett alma helyére kismadárkát vagy nagyobb madárkát ami a szájába lóg, szóval láttam olyan videót is amire azt mondanád, hogy azta milyen űrhajó és az is manipulált videó.
MI-vel meg már bármit meg tudnak manipulálni. Jók a technológiák, csak ha hülyeségre használják az a necces.
Amúgy először mikor olvastam a kérdést, azt hittem valaki troll a farmerama-ból vette az ötletet, mert ott vannak vámpírtehenek azt hiszem, bár mondjuk én a vámpíristállókkal nem foglalkoztam soha. :D
De aztán láttam hogy nem arról van szó, mert valaki írta, hogy az ő macskájuk, de ott jelezte is hogy az állatorvos azt mondta, hogy valószínűleg kalcium hiánya volt a tehénnek.
Bár extrém kalcium hiánykor, lsd. ellési bénulás ott fel sem tud állni, nemhogy enni és minél előbb kalcium infúziót kell kapnia. Ilyenkor az állatorvos jön és infúzióba kalciumot juttat a szervezetébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!