Egy tehén tényleg megehet egy macskát?
Tegnap láttam itt egy választ, amiben azt állította valaki, hogy a tehenük megette a macskájukat...
Először azt hittem, hogy troll válasz, illetve még most sem vagyok benne biztos, hogy az volt e vagy sem, de akkor csodálkozva néztem, hogy ez a válasz pozitív értékelést kapott.
Majd beírtam a youtubera, hogy "cow eat meat" és nagy meglepetésemre kiadott videókat, ahol tehenek húst, valamint halat esznek.
Ezt amúgy miért nem tanítják az iskolában, hogy megeszik akár a húst is a szarvasmarhák?
Ugyan olyat nem találtam, ahol macskát esznek, de mostmár ezt is el tudnám képzelni.
Kell félteni az élő macskát a tehenektől?
Előfordúlhat, hogy levadásszák? Vagy az élőt nem bántják?
Ez szinte biztos, hogy hülyeség. Egyrészt, a tehén fogazata nem alkalmas hús és csontok elfogyasztására. Másrészt, a tehén gyomra 4 részből áll, ebből a legnagyobbat egy kvázi erjesztő-tartályként kell elképzelni ami lebontja a lerágott füvet hogy a többi gyomor fel tudja venni belőle a megfelelő tápanyagokat. Ha a tehén húst eszik akkor azt nem tudja megemészteni és ott marad a gyomrában, a rohadó hús pedig elpusztítja a jótékony baktériumokat amik a tápanyag lebontásáért felelősek, a tehén pedig felpuffad és elpusztul. Harmadrészt pedig, még ha az előző kettő nem is lenne igaz, a macska szerintem gyorsabb mint a tehén úgyhogy még ha feltételezzük is hogy a tehén ragadozó és üldözi a macskát, nem hiszem hogy el tudja kapni.
A videókat amiket írsz nem néztem meg, azt tudom elképzelni esetleg hogy van ahol a teheneket valamilyen genetikailag módosított hússal vagy - húsnak kinéző - valamilyen növényi alapú proteinnel etetik hogy minél gyorsabban nőjön, több, jobb minőségű husa legyen, etc. De hogy macskát nem eszik, az szerintem biztos.
#5. Mondjuk ez így kifejtve hihetőnek tűnik...
Még azt nem tudni, hogy a videóban szereplő állatok, később elpusztultak e (szegénykém)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!