Miért van az, hogy a házikedvencnek tartott nyúlak mindent megesznek, ami előttük van?
Olvastam itt már pár olyan kérdést, hogy a kisnyúl zöld füvet evett, s hogy lehet-e baja. A válaszoknál meg többen is írták, hogy akkorának még nem szabad adni.
Ez meg azért fura nekem, mert mi a húsáért tartunk nyulat, de a kicsikék nem eszik meg a zöldet a nagyok elől (vagy legalább is nem olyan mértékben, hogy bajuk legyen), pedig ott van előttük.
A törpenyulak sokkalta kényesebbek, mint a haszonfajták.
Én is húsnyulazom, de ennek a zöld-mizériának csak annyi a titka, hogy fonnyasztott legyen (nyáron fél nap alatt megfonnyad pl. a lucerna), hogy kicsi kortól folyamatosan hozzá kell őket szoktatni.
Nekem például egyből ették, de soha nem volt felfújódás vagy elhullás.
Illetve minden nyúl mást szeret, nálam az egyik imádja a zöldségeket, a másik pedig az árpát, mást nem is enne legszívesebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!