23 tyúk naponta 2-3 tojást tojik. Mit nem csinálok jól?
Vegyél a táp mellé, kukorica darát, meg búzát.
Nálunk ez vált be a kitojtaknál.
20-10-10 aranyba.
Legyen helyük elbújni, majd pár nap múlva beindulnak.
Végén annyi tojásos lesz, hogy nem tudsz vele mit csinálni.
Bocsánat, kérem felejtse el a kakasos álláspontomat! Szerintem a gond a tyúkjai kelésével van. Alaposan utánanéztem a dolognak, és arra jutottam, hogy a tyúkjai későn keltek. Egy ilyen kései állományból nem biztos, hogy sok jót várhat. Továbbá baj lehet a beltenyészettel. Ha nem megbízható helyről vette a tyúkokat, lehet, hogy beltenyészetből származnak. Baj lehet a hőmérséklettel is. Lehet, hogy a tyúkok fáznak. De kakas tényleg nem kell, hacsak nem szaporítani akar. Ha most pár hónappal előrébb járnánk, a vedlési és nyugalmi időszakra gyanakodnék, de hát ilyenkor van a csúcsa a tojásrakási időszakuknak. Ajánlom Önnek, hogy biztosítson mészforrást a tyúkok számára. Erre a takarmányboltban kapható mészgríz nevű termék megfelelő lehet. A világítás is nagyon fontos! Az ételről: egy helyen olvastam, hogy valakinek a tyúkjai a főtt rizst szeretik. És a konyhai maradékot. Meg a kukoricát. De az is lehet, hogy vitaminhiányuk van, és megeszik a tojást, amit tojnak.
Én nem tartok baromfit, de utána olvastam a dolognak, és ezeket tudom javasolni.
Ne adja fel!
Akkor más megoldás.
Gondolj arra hogy holnap 10 tojás lesz.
3 nap múlva annyi lesz.
Arra gondolj kérdezö, mennyi csirkepaprikást fogsz enni nemsokáea, igahi, finom kukoricadarán nevelkedett házicsirkéből. ( remélem kukoricadarán élnek).
Majd husz eve, miota a nagyszülejm meghaltak gyakorlatilag nem eszem csirkét, mert a bolti ehetetlen, de házit se találtunk olyat. Évi egy alkallm max a fogyasztásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!