Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Tanyára szeretnék költözni....

Tanyára szeretnék költözni. Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Egy tanyára szeretnék költözni, ez minden vágyam. Növésztermesztésben, állattenyésztésben az alap dolgokkal nagyjából tisztában vagyok, de majd mindenképp szeretnék találni olyan embert/embereket, akik egy kicsivel jobban otthon vannak a témában, és együtt megpróbálnánk kivitelezni a kiköltözést. Esetleg van köztetek olyan, akit ez érdekel? Hol tudnék olyanokhoz csatlakozni, akik már eleve ott élnek?

Egy önellátó kis gazdaságra gondoltam, ahol mindent magamnak termelek meg. Kisebb haszonállatokat tartanék, elsősorban: tyúk, nyúl, liba, kacsa. Emellé még szeretnék gyümölcsfákat, veteményest.

Nagyjából ilyesmi az elképzelésem. Gépeket nem használnék, ha nem muszáj. Mindenféle megmunkálás kézi erővel történne.

Természetjárásban van egyelőre széleskörű tudásom, tapasztalatom. Faluról való vagyok, tehát nem érzem magamat teljesen elveszve.

Szerintetek mihez kezdjek ezekkel a tervekkel? Tudnátok pár ötletet adni, hogyan, hol érdemes belevágni.

2020. jan. 27. 11:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
A magam részéről csak gratulálni tudok minden ilyen elhatározáshoz. Én 40 évesen hagytam ott a várost, amikor a gyerekeim már elég nagyok voltak az önálló élethez. És amíg a kezemet emelni tudom, nem is fogok visszamenni. Egyetlen dolgot bánok ezzel a lépésemmel kapcsolatban, hogy nem előbb tettem meg. Sok siket minden vidéken újrakezdőnek!!!
2020. márc. 29. 10:37
 12/13 anonim válasza:
100%
köszönjük szépen utolsó! :) Remélem, hogy lassan megvalósíthatom :)
2020. ápr. 16. 20:43
 13/13 anonim válasza:

Szerintetek megérdemli a városi a bio házi húst tejet zöldségeket, vagy csak a boltit?

Az ember nem tiszteli a természetet, az állatokat szemetel pazarol, nagyzol kocsikkal jár a levegő se tiszta a talajvíz is szennyezett, veszik a sok műanyagos vackot. Ezzel támogatják a cégeket stb.

(és ami a legfontosabb a termőföld véges és a talaj réteg fogy)

Arra gondoltam és most jön a lényeg. Mi lenne ha mi tanyasi falusi mentalitású emberek összefognánk, és hátat fordítanánk a társadalomnak. És csak egymás között folytatnánk cserekereskedelmet. (természetesen pénzzel) De akkor se adnánk el semmit a varosiaknak mert nem érdemlik meg hogy egészségeset egyenek.

Egyék csak a műanyagos teleantibiotikumozott sz. rokat. Szívják a szmogot a kipufogó gázt. Dolgozzanak bér rabszolgaként. Egyenek 0 százalékos vegyszeres gyümölcsöt. Bolti ipari húst tejet tojást por levest zöldséget. Ámen

2020. jún. 28. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!