Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Tanyára szeretnék költözni....

Tanyára szeretnék költözni. Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Egy tanyára szeretnék költözni, ez minden vágyam. Növésztermesztésben, állattenyésztésben az alap dolgokkal nagyjából tisztában vagyok, de majd mindenképp szeretnék találni olyan embert/embereket, akik egy kicsivel jobban otthon vannak a témában, és együtt megpróbálnánk kivitelezni a kiköltözést. Esetleg van köztetek olyan, akit ez érdekel? Hol tudnék olyanokhoz csatlakozni, akik már eleve ott élnek?

Egy önellátó kis gazdaságra gondoltam, ahol mindent magamnak termelek meg. Kisebb haszonállatokat tartanék, elsősorban: tyúk, nyúl, liba, kacsa. Emellé még szeretnék gyümölcsfákat, veteményest.

Nagyjából ilyesmi az elképzelésem. Gépeket nem használnék, ha nem muszáj. Mindenféle megmunkálás kézi erővel történne.

Természetjárásban van egyelőre széleskörű tudásom, tapasztalatom. Faluról való vagyok, tehát nem érzem magamat teljesen elveszve.

Szerintetek mihez kezdjek ezekkel a tervekkel? Tudnátok pár ötletet adni, hogyan, hol érdemes belevágni.

2020. jan. 27. 11:18
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
?*
2020. jan. 27. 11:19
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

A tanyát kinézted már vagy építeni akarsz? Van pénzed mindenre (tanya, állatok, takarmány stb...)?

Mindenképpen valamilyen városhoz közel/mellett érdemes, szóval ne egy zsákfaluba akarj gazdálkodni a puszta közepén.

És miből akarsz megélni? Mert mindent nem tudsz megtermelni magadnak...

2020. jan. 27. 13:02
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Itt rengeteg hasznos infót találsz.

2020. jan. 27. 15:01
 4/13 anonim ***** válasza:
22%
gyűrűfű
2020. jan. 28. 20:30
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Ugye tudod, hogy sok mindenhez kell értened, ha ilyen terveid vannak? Növénytermesztés, állattenyésztés, víz villany nem jelenthet gondot. Emellett még a kőműves szakmához sem árt konyítani, hogy a lakatosságról ne is beszéljek.
2020. jan. 29. 18:29
 6/13 anonim válasza:
100%
Agroinformon, jófogason szoktak ingyen lakhatásért tanyára kérni embereket könnyű fizokai munkára. Van hogy egyedülállót keresnek, van hogy családot és van olyan ahol több dolgozó is van.
2020. jan. 31. 19:56
 7/13 cseppszi ***** válasza:
32%
Magyarországon ha ingyen lakhatásért keresnek embert azt legtöbbször rabszolgának használják , kihasználják átverik - tisztelet a kivételnek. Tanyán élni manapság vagy a legszegényebb emberek élnek úgy kb a fagy és éhhalál küszöbén vagy a sokdiplomás és pénzesebb elitek akik megundorodtak a város mocskától. Egyedül tanyát kezdeni kb az hogy elástad magad élve. Kiriesztetted magad a társadalomból. Társkapcsolat kb nulla. Kaja alig. Ha csak a magad termelte dolgokat eszed és nem vagy egy felkészült dietetikus + mellé egy mesterszakács , olyan hiánybetegségeid alakulnak ki pár év alatt (vagy kevesebb) amiből orvos legyen a talpán aki kigyógyít. + a tanyán se ünnep se szabadnap. Minél többféle állat és növény van annál nagyobb rabszolga munka. Ha meg egyedül vagy még beteg se lehetsz, mert tüdőgyulladással is ki kell menni etetni naponta legalább 2* Gép nélkül? Úgy felejtsd el , ahogy kitaláltad. Ha ilyenekre vágysz menj el külföldi nyaralásra európai körútra ahol napi pár óra segítségért ingyen lakhatsz és ha ki "tanyáskodtad" meg kinyaraltad magad rájösz hogy ettől értelmesebben is lehetnek hobby állataid meg gépek nélkül kb meghaltál.
2020. febr. 28. 14:32
 8/13 anonim ***** válasza:
92%

"Kaja alig. Ha csak a magad termelte dolgokat eszed és nem vagy egy felkészült dietetikus + mellé egy mesterszakács , olyan hiánybetegségeid alakulnak ki pár év alatt (vagy kevesebb) amiből orvos legyen a talpán aki kigyógyít."

Ne haragudj, de ez akkora maszlag, hogy ha a kutyám bevenné, megveszne tőle. Beteg azoktól a vackoktól lesz az ember, amit a boltokban vesz élelmiszer gyanánt. Hiánybetegségek? Mondok én neked valamit. Az elhibázott mezőgazdaság miatt az 1960-as évektől 1997-ig 95%-kal csökkent a termesztett zöldségek, gyümölcsök vitamin-és ásványianyag tartalma. Cserébe tele van vegyszermaradványokkal, ízfokozókkal, tartósítókkal, színezőanyagokkal, állományjavítókkal és cukrokkal. Aki a saját termését eszi, jó eséllyel nem műtrágyáz, nem vegyszerez, és ha kicsit is otthon van a témában, nem is ás. Vagyis nem teszi tönkre a talajéletet. Oldalakat kellene írni arról, milyen károkat okozunk a talajokban, s végső soron magunkban a mai technológiával. Mindent feláldoztunk a profit oltárán.

Kirekeszti magát a társadalomból? Az emberek túlnyomó többsége városban is egész nap a számítógépet, meg a telefont buzerálja. (Akinek nem inge, ne vegye gatyára!) Tanyán se ünnep se szabadnap? Ha valaki nem eladásra termel, napi 2-3 órányi munkával vidáman megtermeli a betevőjét egész évre. Ha magának süti a kovászolt kenyeret, ha nem tartósítószerekkel, hanem fermentálással tárolja el a felesleget, messze elkerüli az autoimmun betegség és annak ezerféle megjelenési formája; asztma, ekcéma, allergiák, mentális betegségek, SM, rák, stb.

2020. febr. 29. 16:48
 9/13 A kérdező kommentje:

Utolsó, köszönöm a hasznos és részletes válaszodat!

És ezenkívül mindenkinek az eddigieket.

2020. febr. 29. 17:56
 10/13 anonim válasza:
100%
Szia! Nem tudom, itt vagy -e még. Én is ebben gondolkozom. Persze a környezetem kinevet, hogy úgysem lennék képes rá, ezért sok embernek el sem mondom, hogy ez az egyik vágyam. Rengeteg ilyen információt, blogot, jegyzetet szedek össze és olvasok. Plusz én is vidéken nőttem fel, tudom mi fán terem és mennnyi munka. Mégis: KÖzel 6 év fővárosi élet és robot után azt mondom, elég volt. Bankban dolgozom. Azt hittem, ez az álmom, hogy közgazdászként dolgozhassak és elismerést kapjak. Úgy gondolom, hogy 27 évesen ezeket hiába értem el, nem tesz boldoggá. Nem érzem jól magam az 50 m2-es lakásban és nem szeretek a fővárosban órákat utazni. Minden vágyam, hogy egy saját tanyán kecskét és birkát tenyésszek :) Szerencsére olyan fából faragtak, hogy nem igazán szeretem feladni az álmaimat, ezért most tőkét gyűtök, hogy megvalósíthassam. A sok okoskodót meg hagyjuk, csak féltékenyek, amiért nekünk vannak terveink, vagy épp mások a terveink, nem a megszokott... Nem tudom, nő vagy-e vagy férfi. Én nő létemre sok akadályba botlok, sok ellenszenves vélemény van rólam emiatt, de nem érdekel. Egyre inkább ellene vagyok a profit hajhászásnak, a természet kizsigerelésének. Szeretnék újra a természettel egyensúlyban élni, ahogy régen. Sok sikert kívánok és remélem sikerül elérned, amit szeretnél.
2020. márc. 28. 02:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!