Mi a különbség a házi illetve bolti tojás közt? Ki melyiket használja?
Én házi tojást eszek, mamámtól kapok mindig. Tudom hogy ott boldogan élnek a tyúkok, van jó nagy helyük kapirgálni meg minden.
Nagyon ritkán veszek boltban, csak ha éppen muszáj venni valami olyan kaja miatt. De olyankor is inkább rászánom a pénzt és szabad tartásból származó tojást veszek.
Egyébként én azt vettem észre, hogy sütéskor (rántotta) a bolti tojás jobban letapad az edény aljára mint a házi.
Általános tapasztalat, hogy a házi jobban színezi az ételeket, elkészítve is erős, szebb színe marad. Pl nekem a boltiból készült rántottám szinte fehér...
Saját tojást eszünk, ha éppen pihenő időszak van, akkor boltizunk.
A különbség amúgy ennyiekben kimerül, nem tud vizsgálták-e már beltartalmi szempontból, hogy melyik a jobb, én úgy tudom, hogy nem igen kéne, hogy legyen köztük különbség. A bolti héja volt, hogy keményebb volt, de kisebbek is nagyátlagban, mint a házi tojásaink.
# 3: a színnel, mint "marketing-eszközzel" is tudnak trükközni, teljesen legálisan is.
Ha nagyobb karotin tartalmú táppal etetik a csirkét (paprika őrlemény, sárgarépa, stb.) - akkor a "gyári" tojás sárgája is narancsosabb lesz.
Vegyesen használok, nem vettem észre semmi különbséget. Ha a házi nagyon friss, nehezebb megpucolni főtten.
Én úgy tudom, a beltartalmi értékben sincs jelentős különbség.
Én azért veszek inkább házit, ha lehet, mert nekem fontosak az állatjóléti szempontok is. vagyis szívesebben eszem olyan tyúk tojását, ami nem szenvedett, hanem jó életet él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!