Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Az állattartással foglalkozók,...

Az állattartással foglalkozók, miért kezdik olyan korán a napot?

Figyelt kérdés

Az érthető, hogy koraiak akarnak lenni, de hallottam többször is olyat, hogy már hajnali 4-kor, vagy 5-kor etetnek/ fejik a tehenet.

Mi az oka ennek a koraiságnak?

2019. dec. 12. 20:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az állatok miatt...
2019. dec. 12. 20:18
 2/8 anonim ***** válasza:
64%
Felelőség
2019. dec. 12. 20:21
 3/8 anonim ***** válasza:
82%
Akár??? Hahaha. Muszáj felkelni.
2019. dec. 12. 20:22
 4/8 anonim ***** válasza:
92%

Hogy végére érjen a munkának! Pláne télen, mikor korán sötétedik. Nyáron meg azért, mert még reggel, délelőtt még nincs akkora hőség, lehet dolgozni kint. Illetve mást is el kell intézni egy nap, így muszáj tartani magunkat a megszokott napirendhez. Az állatok megszokják az etetési időt, és nem lehet, hogy egyik nap 8-ig alszom, máskor meg 6-ig.

Nálunk is az első mindig a jószág volt (disznó, kacsa, tyúk), de még a kutya is előbb reggelizett meg, mint én. Reggeli előtt már a tojásokat összegyűjtöttem stb. Szerintem teljesen rendben van, ma már városban lakom, de a korán kelés nálam megmaradt,hétvégén is maximum 6.30-ig alszom.

2019. dec. 12. 20:22
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Fejésnél pl. megvan, hogy mikorra kell leadni a tejet. A szállítókocsi nem vár. Ugyanígy megvan, mikor indul a csorda a legelőre, előtte meg kell fejni, el kell látni.
2019. dec. 12. 20:35
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer próbálj meg olyan helyen 8-ig aludni, füldugó nélkül, ahol állatokat tartanak a ház körül... :D
2019. dec. 12. 20:36
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Az állatok akkor ébrednek amikor világosodik, szóval hangoskodnak hogy éhesek, meg ki akarnak jönni. Ha a gazda még dolgozni is jár, akkor azelőtt el kell lássa az állatokat hogy elindul.
2019. dec. 13. 01:16
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2019. dec. 15. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!