Az állattartással foglalkozók, miért kezdik olyan korán a napot?
Az érthető, hogy koraiak akarnak lenni, de hallottam többször is olyat, hogy már hajnali 4-kor, vagy 5-kor etetnek/ fejik a tehenet.
Mi az oka ennek a koraiságnak?
Hogy végére érjen a munkának! Pláne télen, mikor korán sötétedik. Nyáron meg azért, mert még reggel, délelőtt még nincs akkora hőség, lehet dolgozni kint. Illetve mást is el kell intézni egy nap, így muszáj tartani magunkat a megszokott napirendhez. Az állatok megszokják az etetési időt, és nem lehet, hogy egyik nap 8-ig alszom, máskor meg 6-ig.
Nálunk is az első mindig a jószág volt (disznó, kacsa, tyúk), de még a kutya is előbb reggelizett meg, mint én. Reggeli előtt már a tojásokat összegyűjtöttem stb. Szerintem teljesen rendben van, ma már városban lakom, de a korán kelés nálam megmaradt,hétvégén is maximum 6.30-ig alszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!