Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogyan etessem külön a teknőseim?

Hogyan etessem külön a teknőseim?

Figyelt kérdés
Kaptam két kicsi mississippi tarajosteknőst ismerőstől, mert a gyerekek ráuntak a tekikre. Akvarisztika téren nincs tapasztalatom. Sokat olvastam utánuk, hogy mik az igényeik és olvastam, hogy célszerű külön lavorban vagy valamiben etetni őket, hogy ritkábban kelljen takarítani az akváriumot. Eddig az akváriumban etettem őket, de így 4 nap alatt cserélhettem is a vizet meg takaríthattam az egészet. Megfelelő hőmérsékletű vizű lavorba raktam őket és abba szórtam nekik a kaját. A lavor felét letakartam, hogy legyen hova bújniuk, mert félősek. Magukra hagytam egy órára, hogy egyenek meg végezzék a dolgukat. Semmit nem ettek. Hogyan kell akkor őket szakszerűen etetni? Hol rontottam el? Van szűrő meg minden az akváriumban meg a mérete is megfelelő számukra, de így is gyorsan bekoszolódott a víz.

2019. júl. 1. 10:14
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
A sztressz miatt nem ettek valószínűleg. Egyelőre szerintem etesd az akváriumban őket de legyél ott hogy téged szokjanak, akár megpróbálhatod kézzel lenyújtani nekik a kaját, az enyémek elveszik kézből is. Aztán ha tőled konkrétan már nem félnek meg lehet próbálni a külön etetést, kb olyan magas legyen a víz mint az akváriumban, tudjanak alá lebukni és alulról elkapni. A lavor elég nagy legyen hogy meg tudjanak benne kényelmesen fordulni. Javaslom hogy valamennyi vizet az akváriumból meríts, és kaja után vigyél helyette frisset, így még ritkábban kell takarítani.
2019. júl. 1. 20:31
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos választ. :)
2019. júl. 1. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!