Sügerek vs ancik: hogyan etessem utóbbiakat, hogy előbbiek ne vegyék el tőlük a zöldséget?
kaptam fél éve egy 200 l-es akváriumot két nagy sügérrel és két ancival. Lassan beletanultam, itt is sokat kérdeztem.
Tanácsotokra változatosabban kezdtem őket etetni. Korábban csak szárazat kaptak, az ancik semmit (algát nyaltak).
Most már adok fagyasztottat a sügéreknek, az OK. A gondom a zöldségekkel van. Azt adnám az anciknak (is). De a sügerek is rákaptak. Hiába etetem először fagyival a sügereket, utána ha beadom a zöldséget, lecsapnak, és nem engedik az ancikat enni. Amit nem tudnak megenni, azt elviszik. Ugyanez a spirulina tablettával: ha bedobom, beveszik, prüszkölnek, mint a fene, de az anciknak nem adnának. Leszívják az akvárium faláról is. Van erre valami módszer, hgy az anciknak is jusson? Egyik halamtól sem szeretnék megválni, már öreg mind.
Köszönöm, megpróbálom így. Az uborkát eddig is félbevágva adtam, egy villára szoktam rászúrni, csak a sügérek addig rángatják, míg lejön a villáról, és akkor felúszik a vízfelszínre, ott meg az ancik nem tudják enni. De sötétben lehet másképp lesz.
A sügéreim egyébként kézhez vannak szokva, a tenyeremből is esznek, simán meg tudnám őket fogni, szóval nem adnám már őket semmiért:)
Mindenképpen rögzíteni kell az aljzaton, pl egy részére követ kell tenni, és akkor nem úszik fel.
Meg amúgy ha kicsit leforrázod, megfőzöd, akkor le is süllyed magától. Olyan állapotban jobban is szeretik az ancik.
És igen, lámpaoltás után etesd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!