Tiszta az akvárium szűrője?
Dióhéjban: Probléma, ha a szűrő szivacsa tiszta?
Lehet, hogy hülye kérdés igazából, és már rég olvastam ezeket el részletesen, de ha jól emlékszem, azon egy idő után kéne lennie valamiféle baktérium tenyészetnek, amik segítenek tisztaság fenntartásában, és amire ügyelni is kell, hogy ne kaparjuk le. Ez jelen is volt, ám kábé másfél hónapja tiszta a szivacs teljesen amikor a heti vízcserével nyomkodnám ki. Mindig óvatosan csináltam, 2-3 gyengébb nyomás, kijött a dzsuva és mehetett is vissza.
A víz igazából azóta is tiszta, easy carbot használok 1 milit naponta az algák miatt amik már eltűntek ugyan, de nem merem befejezni, nehogy visszajöjjön. 55 literes maga az akvárium guppikkal, növényekkel (anubias nana és gömbmoha). A szűrő elméletileg működik, szokott kijönni a szivacsából kosz.
Ha teljesen hülyeséget írtam, és az az összeállt valami csak piszok volt, amit illett volna mindig eltávolítanom, és örüljek, hogy eltűnt, akkor nem szóltam :D
Igen, baj.
Ne nyomkodd, még ennyire se. Ha egy hónapban csak 1-szer igényli a kinyomkodást, az se baj. Sőt...
Akkor nyomkodd ki, ha már nagyon leesik a vízforgatás.
Köszönöm a válaszokat :)
Vödörbe folyatom mindig a vizet, szóval a szűrő szivacsa is abban kerül kinyomkodásra, akkor most várok 2 hetet és megnézem, milyen állapotban lesz a szivacs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!