Szívlevelű kardfüvem (Echinodorus cordifolius) legújabb levelei betegnek látszanak. Mi lehet ez?
Figyelt kérdés
75 liter, Aquael FAN1 plus szűrő, Sera florenette növénytáp, pH 7,5, összkeménység 22 nk°. Már majdnem 1 éve üzemel kb ugyanilyen vízparaméterekkel az akvám, az összes növény rendszeresen hozza az új leveleket. Így volt ez a kardfűvel is, de azok a levelek amiket most növeszt, ragyásak, és elszórva barna foltosak. Még soha nem volt ilyen. Mi lehet ez? Mi okozza? Hogyan tehetek ellene?2019. jún. 24. 12:36
11/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igyekszem javítani a helyzeten.
2019. jún. 24. 21:51
12/22 A kérdező kommentje:
Ha szeretnék maradni az Aquaelnél akkor FAN2t, vagy FAN3mat vegyek inkább?
2019. jún. 24. 21:57
13/22 anonim válasza:
Azt mondják, hogy nincs olyan, hogy túlszűrt akvárium. A nagyobb mindig jobb. Azzal számolni kell viszont, hogy a nagyobb erősebb is, tehát jobban fogja nyomni a vizet.
14/22 A kérdező kommentje:
De a gurámik Banglades, Ázsia, Észak India lassú fólyóvizeiben élnek, és nem nagyon hiszem, hogy tetszene nekik a jóval erősebb áramlás. Viszont új szűrőt kell vennem. Akkor mit csináljak?
2019. jún. 25. 06:44
15/22 anonim válasza:
Á, igen. A gurámik. Hát, akkor marad a külső szűrő.
Mivel minőségibb szűrésre van szükség kisebb áramlás mellett, szerintem csak külső jöhet szóba.
16/22 A kérdező kommentje:
Tetra EX 600 Plus megfelelő lenne? Vagy mit tudsz ajánlani?
2019. jún. 25. 16:04
17/22 A kérdező kommentje:
Ja, és épített hátterem van, szoval nem tudok a hátsó üvegre semmit rögzíteni...
2019. jún. 25. 16:19
18/22 A kérdező kommentje:
Egy Hydor Prime 10?
2019. jún. 25. 16:29
19/22 A kérdező kommentje:
Vagy EHEIM? Sajnos nagyon nem vagyok otthon a külső szűrőkkel kapcsolatban..
2019. jún. 25. 16:34
20/22 anonim válasza:
Ez mind jó, a pénztárcadtól függ.
Szerintem legjobban úgy éri meg, hogy töltet nélkül használtan veszel egyet, a töltetet pedig újonnan veszed: perlon, substrat pro, szivacs.
A 3d háttér nem probléma, nekem is az volt, megoldottam. Akarás és barkács-véna kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!