Miért "bomlanak szét" a halaim?
Olyan mintha szétmarta volna valami a halak uszonyait (guppik -két fajta- , algázók, és fekete/narancs vmi lazacfélék). Péncélos harcsák és bettáknak láthatóan semmi bajuk.
Horvátból van homok (kb. 10százaléka) ill. rendes bolti (ez kb. 5x750g). Kövek szintén pár kisebb horvátból, 1 nagy bolti. Ami nem bolti azt "főztem", és mindent átmostam nem is egyszer. Remélem ennyi info így hirtelen elég, ha kell még akkor írom. Ötletek/javaslatok?
Mindegyik halad uszonya szakadt vagy csak a guppiké?
A guppik ugyanis folyamatosan harcolnak, főleg a nőstények miatt, ezért mindig párban kell tartani őket! Ha több a hím akkor balhé van--> megtépik a másik uszonyát
Sósav nincs. :)
Guppiké mindegyiké tépett, többié nem volt az, akkor ha a guppik egymást tették tönkre akkor a többi fajta halnak mi volt a gond? 6 halam van már csak a 12böl. :( Szépen egyesével veszítettem el, este még megvannak, reggel már homokon fekszenek.
nekem voltak anno vitorláshalaim és azt mondta a doki hogy ez betegség... úgy néztek ki mintha lerohadt volna az uszonyuk.
kaptak gyógyszer a vízbe, de nem használt..
azóta nem tartok halat.hiába csináltam mindent a szakkönyv szerint, nem nekem való.
Nem a betták a hibásak, azt észre vetted volna.
Úszórothadás
Az úszórothadás gombabetegség, amelyet az Ichthyophonus hoferi nevű moszatgomba okoz.
A beteg hal farokúszóje lehullik, a többi úszója kirojtosodik. Testén fekélyek, duzzanatok jelentkeznek.
Úszása bizonytalanná, imbolygóvá válik.
Főleg az elhanyagolt, eliszaposodott, túletetett akváriumokban jelentkezik.
A betegség kialakulásának oka lehet még a gyenge minőségű, vitaminhiányos táplálékkal való etetés, úszócsipkedés más halak által, háló okozta sérülés, vagy ijedtségből, stresszhelyzetből fakadó sérülés, aranyhalaknál a külső teleltetés.
Főleg az erősen pigmentált és a hosszú, lebegő úszója halak és a legyengült példányok hajlamosak az úszórothadásra.
Tünetek:
- duzzanatok a testen
- felpöndörödő, szakadozott, rövid, vagy hiányzó úszók
Kezelés:
Alapos akvárium takarítás! Használható gyógyszerek a SERA baktopur, valamint a Parakill és az Aquafuran együttes alkalmazása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!