Mivel lehet kezelni?
A legjobb lenne szerintem valamilyen szőlőtőke használata (nem vagyok benne biztos hogy az akác jó döntés, de a kollégák majd kijavítanak).
Alapból azt tudom mondani, amivel a szőlőtőkéket is kezelni szoktam. Áztatom, akár több hónapot is külön hordóban, ezalatt többször bepenészesedi, nyálkásodik, lesikálom, vizet cserélek és kezdem elölről, egészen addig, amíg kb le nem süllyed. Utána egy gyors forrázást csinálok (ezt szokták kifőzésnek nevezni, de főzni nem szabad mert roncsolja és hamar el fog rohadni), és utána mehet az akváriumba. Eddig sose volt még vele gondom.
Biztos, hogy nem használnék akácot!!!
Se fenyőt, se tiszafát. Nem érdekel melyik része mérgező, nekem egyszerűen mérgező, és nem rakom az akváriumba. Ilyen egyszerűen szoktam ezt kezelni. :)
A szőlőtőke... hát igen, a permet miatt ritkaság jót kifogni. A gyümölcsfa nem rossz, tölgy, bükk, platán is jó.
A kéreg se probléma. Elkorhad idővel, na és? A természetben is elkorhad. Egy bika szűrőnek meg se kottyan. Az előkészítést szintén nem kell túlbonyolítani.
Az mondjuk hasznos, ha fullra ki van száradva. Még úgy is áznak ki belőle mindenféle szerves anyagok, amiken megtelepedhetnek a gombák, de ez szintén nem probléma, algaevő halak szívesen eszegetnek belőle.
Ha ki van száradva, akkor úszik a vizen, szóval csak bele kell dobálni az akváriumba, idővel lesüllyed, és akkor csinálhatsz belőle erdőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!