Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ködös az akváriumom vize,...

Ködös az akváriumom vize, tegnap tettem bele a homokot az aljára és a 6 halat. Az akvárium 35 literes. Eléggé zavar ez a ködös víz. Valamint ha bekapcsolom aszűrőt, akkor elkezd habzani a víz. Mi ilyenkor a teendő?

Figyelt kérdés

2019. jún. 6. 19:45
1 2 3
 21/30 Tevenyereggyarto ***** válasza:
Esetleg valami konkrétum is nem csak ennyi ,hogy “halak” meg “szűrő” stb ? Értsd: van százféle hal, pár tucat féle szürő, x tucat kavics s legalább ennyi növény s még mindig nem tudunk szinte semmit. Így elég nehéz segíteni ... Vagy megint Finnországban nyaralsz ?
2019. jún. 21. 19:33
 22/30 anonim ***** válasza:
Amúgy nem értem.... Finnországban nincs internet? Válaszolni onnan is lehet, bárhol is legyen az az akvárium.
2019. jún. 21. 20:29
 23/30 A kérdező kommentje:
Már hazajöttem Finnországból. Mivel hajót hoztunk onnan, így nem az volt a legfontosabb, hogy a kérdésekre nézzek rá. Van az akváriumban 2 algaevő, 3 duci black molly( 1 fiú, 2 lány) 1 rendes black molly(lány),2 ternesia, 1 zebradánió, és még van 2 halacska ( fiú, lány és vékonyak) de sajnos azoknak nem tudom a nevüket.Ezeken kívül még 2 törpe harcsa. Van az akváriumban dísznek hajóroncs és fa meg 2 kő. A homok aprószemcsés de nem a legapróbb, fekete és piros. 2 növény is van benne. A szűrő Flipper AT-F301. Amikor ilyen volt a víz, utána olvastam mit kéne csinálni, és azt írták, hogy a vizet cseréljem ki. Így is tettem. A szűrő a víz csere után rendesen megy, nem habzik és a víz sem ködös. A halakkal együtt vettem még egy csigát is, aminek a háza hosszukás. De a napokban nem mozog csak van az akvárium alján. Lehet, hogy ő okozta a ködös vizet? Mert ahogy elnézem az életjelei alapján szerintem meghalt.
2019. jún. 22. 19:34
 24/30 A kérdező kommentje:
az egyik növény: Tropica Micranthemum Umbrosum, a másiknak nem tudom a nevét, de hosszú sok szárú, és a szárakon vékony kicsi vonal szerű levelek
2019. jún. 22. 19:42
 25/30 anonim ***** válasza:

Huh! Jesszus!

A halad rengeteg, a tudásod viszont nulla.

Én ehhez én már nem tudok mit hozzáfűzni....

2019. jún. 22. 22:41
 26/30 anonim ***** válasza:

Kezdj el olvasni szakmai oldalakat. A halak igényeivel kezd, írd fel egy lapra, melyikből hány darabot kellene tartani és milyen tartási körülmények között tarthatók.

Azokat a halakat, amik nagyon kilógnak a sorból, vidd vissza (a zebra dánió pl. szegény csapat hal...).

Ezt követően jöhetnek a növények, itt is az igényeket írd össze, és amik nem egyeznek meg a megmaradt halak igényeivel, szintén vidd vissza.

Ez a színes talaj nem való növényeknek sajnos, fedő rétegnek akár használható lehetne, de alá kellene más.

A szűrő és világítás szintén problémás szokott lenni, érdemes volna ezeket is kontrollálni.

2019. jún. 22. 22:57
 27/30 A kérdező kommentje:
ÉN döntöttem így, hogy ennyi halam legyen, nem magamtól kezdtem bele a tartásba, hanem ajándékba kaptam. Minden megoldódott, így nem lesz már szükségem a többi kommentre. Köszönöm azoknak, akik segítettek a tanácsukkal.
2019. jún. 23. 10:23
 28/30 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Itt most a legnagyobb baj az ,hogy legalább 100-120 literben tartható halmennyiséged (amit akár hogy nézek nem 6 hal) van 35 literben egy kb 30 literre elég szürővel. Lásd: algaevő 90 literbe való, moly szintén 90-100 L, tetra 120 literre 6-8 példány stb. Fogadd meg az előző kolléga tanácsait de szerintem minden halat vigyék vissza vagy ajándékoz el. Egy ekkora akváriumba max 1 hím betta VAGY 3-5 hím guppy mehetne (endler guppyból mehet kicsit több). Nyugodj meg, aligha a csiga okozta a homályt. Teljes vízcserét pedig soha sem csinálunk, csak heti 20-30% ot cserélünk állott vízzel. A szürő menjen folyamatosan s fodrozza a vízfelszint. Ne csap alatt most ki hanem leengedett akvárium vízben ezt is csak akkor ha már nem nyomja annyira a vizet (megrakódott mocsokkal). A világítás napi kb 8 órát menjen. Szerezz be könnyen tartható, gyors nővésű növényeket (pl: argentín átokhínár, kocsánynélküli ambúlia, békalencse stb).

És a legfontosabb: olvass SOKAT az akvarisztikáról, rádfér ... Mondjuk kezd itt: [link]

2019. jún. 23. 10:31
 29/30 anonim ***** válasza:
71%

Ha nincs szükséged a tanácsainkra, akkor minek teszed fel a kérdést.

Menj csak a saját butuska fejed után, miközben a halaid szépen lassan elhullanak. Mert igenis szenvednek szegények, még ha te másként is látod.

A "ködös víz problémád" lehet, hogy jelenleg megoldódott, de hidd el, hogy lesznek itt még sokkal nagyobb gondok is. De menj csak nyugodtan a csökönyös fejed után. Mi itt segíteni próbáltunk, de hiába. Úgy látszik hogy minket jobban érdekel a halaid sorsa, mint téged. Szívből sajnálom őket 😢

2019. jún. 23. 15:35
 30/30 Tevenyereggyarto ***** válasza:
2019. jún. 27. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!