Ködös az akváriumom vize, tegnap tettem bele a homokot az aljára és a 6 halat. Az akvárium 35 literes. Eléggé zavar ez a ködös víz. Valamint ha bekapcsolom aszűrőt, akkor elkezd habzani a víz. Mi ilyenkor a teendő?
Huh! Jesszus!
A halad rengeteg, a tudásod viszont nulla.
Én ehhez én már nem tudok mit hozzáfűzni....
Kezdj el olvasni szakmai oldalakat. A halak igényeivel kezd, írd fel egy lapra, melyikből hány darabot kellene tartani és milyen tartási körülmények között tarthatók.
Azokat a halakat, amik nagyon kilógnak a sorból, vidd vissza (a zebra dánió pl. szegény csapat hal...).
Ezt követően jöhetnek a növények, itt is az igényeket írd össze, és amik nem egyeznek meg a megmaradt halak igényeivel, szintén vidd vissza.
Ez a színes talaj nem való növényeknek sajnos, fedő rétegnek akár használható lehetne, de alá kellene más.
A szűrő és világítás szintén problémás szokott lenni, érdemes volna ezeket is kontrollálni.
Itt most a legnagyobb baj az ,hogy legalább 100-120 literben tartható halmennyiséged (amit akár hogy nézek nem 6 hal) van 35 literben egy kb 30 literre elég szürővel. Lásd: algaevő 90 literbe való, moly szintén 90-100 L, tetra 120 literre 6-8 példány stb. Fogadd meg az előző kolléga tanácsait de szerintem minden halat vigyék vissza vagy ajándékoz el. Egy ekkora akváriumba max 1 hím betta VAGY 3-5 hím guppy mehetne (endler guppyból mehet kicsit több). Nyugodj meg, aligha a csiga okozta a homályt. Teljes vízcserét pedig soha sem csinálunk, csak heti 20-30% ot cserélünk állott vízzel. A szürő menjen folyamatosan s fodrozza a vízfelszint. Ne csap alatt most ki hanem leengedett akvárium vízben ezt is csak akkor ha már nem nyomja annyira a vizet (megrakódott mocsokkal). A világítás napi kb 8 órát menjen. Szerezz be könnyen tartható, gyors nővésű növényeket (pl: argentín átokhínár, kocsánynélküli ambúlia, békalencse stb).
És a legfontosabb: olvass SOKAT az akvarisztikáról, rádfér ... Mondjuk kezd itt: [link]
Ha nincs szükséged a tanácsainkra, akkor minek teszed fel a kérdést.
Menj csak a saját butuska fejed után, miközben a halaid szépen lassan elhullanak. Mert igenis szenvednek szegények, még ha te másként is látod.
A "ködös víz problémád" lehet, hogy jelenleg megoldódott, de hidd el, hogy lesznek itt még sokkal nagyobb gondok is. De menj csak nyugodtan a csökönyös fejed után. Mi itt segíteni próbáltunk, de hiába. Úgy látszik hogy minket jobban érdekel a halaid sorsa, mint téged. Szívből sajnálom őket 😢
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!