Egy növényes akváriumban a halak megeszik a növényt ha éhesek?
Figyelt kérdés
Van 2 akváriumom az egyikbe guppi meg neonhal a másikban molly van.2019. máj. 20. 16:34
1/2 Skid05 válasza:
A finomabb levelű növények friss hajtásait a nagyobb mollyk csipegethetik, különösen ha az étrendjük nem tartalmaz elég növényi származékot. Ha ilyen probléma áll fenn, akkor forrázz nekik friss zöld anyagot (idényzöldségek) vagy spirulina tartalmú tablettát dobj be.
2/2 Salx Narval válasza:
A mollyk és a guppik ha nem túl éhesek akkor is megcsipkedhetik a növényeket, leginkább csak az algát eszegetik le róla de közben a fiatalabb zsenge hajtások egy részét is letéphetik vele együtt. Ha viszont találnak olyan növényt ami ízlik nekik abból eszegetnek is ezek általában a finom irdalt levelű hínár és mohafélék ill a hajtások csúcsai. Mondhatni, hogy két etetés között ezek a halak az algát eszegetik bárhol is legyen az, erről semmilyen kaja kedvéért nem mondanak le, viszont a konkrét növényevés megelőzhető a kolléga által javasolt növényi táplálék adásával, pláne ha kényszerből eszik az-az túl éhesek. Én tüskéshínárt, májmohát, balatoni zöld algát szoktam tartani ,ezekkel nem tudnak mit kezdeni ehetik, tépkedhetik kedvükre. A neonra mindez nem jellemző de a friss zöld algát ők is eszegetik néha, az akvárium növényeit még nem láttam, hogy ennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!