Halhullás! Mi lehet az oka?
Figyelt kérdés
Szombaton telepítettem az akváriumomba 4 db panda páncélos harcsát.(A szállításuk kb 45 percig tartott, tehát ennyi időt töltöttek a zacskóban) Az egyikük elejétől kezdve furcsán viselkedett,többnyire elkülönült a többiektől és sokszor felment levegőért,illetve összevissza úszott. Hétfőre elpusztult. A többiek jól vannak de a biztonság kedvéért csináltam 50% vízcserét.
Az akvárium 54 literes
Aquael fan 2 szűri és egy betta van még az aksiban.
2019. ápr. 24. 14:19
1/7 anonim válasza:
A bettát nem szabad másik hallal összezárni mert megölik egymást!(helyesebben a betta a másikat)!Egyébként ha csapvizet használsz akkor mielőtt feltöltöd vele az akváriumot hagyni kell áli min. egy napig.És próbáld meg megnézni a vizet ezekkel a víztesztekkel!Az is okozhat ilyet ha nem megfelelő a víz összetétele!
2/7 A kérdező kommentje:
A betta nem bántotta megfigyeltem.
2019. ápr. 24. 14:42
3/7 anonim válasza:
Ha kezdetektől furcsa volt, akkor lehet, hogy alapból egy gyengébb egyed volt. Van ilyen.
4/7 Salx Narval válasza:
Én is úgy vélem, hogy most nem igazán kell okot keresni. Ha a többiek jól vannak valószínűleg betegen, ill sérülten vetted. A szállítás és az új környezet okozta stressz végkép felemésztette az erejét. Érdemes lenne venned még legalább kettőt de vásárlás előtt figyeld meg őket és te válaszd ki melyiket kéred.
5/7 A kérdező kommentje:
2019. ápr. 25. 15:24
6/7 Salx Narval válasza:
Nézd ha a te vized jó szűröd és csinálod a heti 30%-os vízcseréket és takarítod a talajt is akkor kielégítő növényzet mellett ennyi hal nem okozhat mérgezést. Ráadásul csináltál egy 50% vízcserét is ami ugyan sok egyszerre de még nem okozhat különösebb stresszt ha figyeltél a hőfokra és klórtalanítottad. Nem tudok másra gondolni mint, hogy az összes boltban lévő hal beteg, vagy immungyenge, próbálkozz másik üzletből beszerezni. Arra azért figyelj, hogy a betta 27-28 fokos vizét szokniuk kell. Nem írtad ugyan, hogy milyen hőfokon tartod de elképzelhető, hogy túl meleg a harcsáknak pláne ha hirtelen jóval hidegebb helyről érkezik. Nem mondom, hogy ez a baj csak erre is figyelj.
7/7 anonim válasza:
vagy a csapvíz rossz. Volt már ilyen.
Ez is össze vissza úszott? Ennyiből nem lehet kitalálni. Amiket leírtál az aksiról, az jó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!