A szűrőindító baktérium kultúrát kell táplálni, vagy sem?
Vettem egy akváriumot, feltöltöttem előkezelt (Sera Aquatannal) vízzel, beraktam a talajt, díszeket, fűtést, szűrőt, világítást.
Majd beleadagoltam Biostart szűrőindító baktérumkultúrát, 62 csepp/nap 50L vízhez.
Olvastam valahol, hogy táplálni kell a baktériumokat halkajával.
Ez igaz?
Ha igen, milyet vegyek, és mennyit tegyek bele a vízbe?
Már 2 napja adagolom ezt a szert, de még nem etettem meg a bacikat, mert a szer dobozán nem volt ilyen ajánlás.
Lesz bajuk így?
Vegyél egy levél fagyasztott halkaját, valami planktonikusakat, amit később majd fel tudsz etetni a halakkal.
Dobj a vízbe egy kockát, és ennyi. Nem kell minden nap etetni. Elég ennyi. Az majd ott szépen elrohad magának.
De a 3 hetet így is ki kell várni, és a halakat több lépcsőben, kis csoportokban, 1 hetes csúszással lehet beletenni!!!
Ha a berendezett, állatok nélküli, üres akváriumok "eteted", a bacik akkor is el fognak szaporodni, Biostart ide vagy oda. Szerintem használd fel nyugodtan az egész fiolával, mivel ezek felbontás után úgysem sokáig tarthatók el. Minden vízcserekor adagolj a cserevízhez belőle. Később pedig, ha mindent jól csinálsz, nem lesz rá szükség.
Ültess növényeket már most, és úgy járasd be az akvát. Milyen, mennyi halat szeretnél majd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!