Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A szűrőindító baktérium...

Peca1000 kérdése:

A szűrőindító baktérium kultúrát kell táplálni, vagy sem?

Figyelt kérdés

Vettem egy akváriumot, feltöltöttem előkezelt (Sera Aquatannal) vízzel, beraktam a talajt, díszeket, fűtést, szűrőt, világítást.

Majd beleadagoltam Biostart szűrőindító baktérumkultúrát, 62 csepp/nap 50L vízhez.

Olvastam valahol, hogy táplálni kell a baktériumokat halkajával.

Ez igaz?

Ha igen, milyet vegyek, és mennyit tegyek bele a vízbe?

Már 2 napja adagolom ezt a szert, de még nem etettem meg a bacikat, mert a szer dobozán nem volt ilyen ajánlás.

Lesz bajuk így?

2019. márc. 11. 22:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Kell igen, nem muszáj halkajának lennie, jó bármilyen szerves anyag. Ha nincs más akkor a növények leveleit kezdik ki
2019. márc. 11. 22:49
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél egy levél fagyasztott halkaját, valami planktonikusakat, amit később majd fel tudsz etetni a halakkal.

Dobj a vízbe egy kockát, és ennyi. Nem kell minden nap etetni. Elég ennyi. Az majd ott szépen elrohad magának.

De a 3 hetet így is ki kell várni, és a halakat több lépcsőben, kis csoportokban, 1 hetes csúszással lehet beletenni!!!

2019. márc. 12. 05:55
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Még annyi kérdésem lenne, hogy ezt a baktériumkultúrát 1 hétig minden nap adagoljam ahogy a dobozra van írva, vagy (mások szerint) elég csak egyszer?
2019. márc. 12. 08:40
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha a berendezett, állatok nélküli, üres akváriumok "eteted", a bacik akkor is el fognak szaporodni, Biostart ide vagy oda. Szerintem használd fel nyugodtan az egész fiolával, mivel ezek felbontás után úgysem sokáig tarthatók el. Minden vízcserekor adagolj a cserevízhez belőle. Később pedig, ha mindent jól csinálsz, nem lesz rá szükség.

Ültess növényeket már most, és úgy járasd be az akvát. Milyen, mennyi halat szeretnél majd?

2019. márc. 12. 11:31
 5/8 A kérdező kommentje:
Garnélákat fogok tartani.
2019. márc. 12. 13:58
 6/8 A kérdező kommentje:
Kezdetnek Red Cherry-t.
2019. márc. 12. 13:59
 7/8 anonim válasza:
Ha van másik akváriumod, akkor annak a segítségével felgyorsíthatod a folyamatot, ha nincs tényleg várd meg azt a pár hetet.
2019. márc. 13. 14:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Az Rc-knek nagyon fontos a növényzet, úgyhogy ültess növényeket, azzal együtt járatsd az akvát. A növények is segítenek a biológiai egyensúly megtartásában, az Rc-k pedig szeretik a jó vízminőséget. Vannak, akik csak azért tartanak párat a társasban, mert azonnal jelzik a vízminőség romlását.
2019. márc. 18. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!