Egy axolotl harap? Hogy kell kivenni az akváriumból? Többi lent
Rossz a kategória, majd átrakják.
Szerintem nem harap. Azt viszont nem értem, mivel húztad meg az akváriumot, hol csöpög? Csak a ragasztásnál szokott ilyen előfordulni, ha levered a sarkát, egy üveglapot nem lehet csak úgy átkarcolni.
Amúgy töröld le, ragaszd le szigetelőszalaggal és várd meg a párodat, nehogy még nagyobb kárt csinálj.
Már miért lenne rossz kategória? Akvarisztika, nem?
Harap, mert másképp nem tudna enni, de akkorát nem tud harapni, hogy megsértődj! :D
Nagyon óvatosan, alányúlva, 2 kézzel emeld fel, mert nagyon vékony kis csontjai vannak, könnyen megsértheted.
Mindenképpen azt javaslom, szívd le a vizet valamibe, aztán ha kell vegyél fel egy kesztyűt, rakd át a leszívott vízbe, mert ha csöpög az aksi , az egy időzített "bomba".
Teljesen megjósolhatatlan, hogy 1 hétig bírná így, vagy 3 percig fogja bírni!!! Tehermentesíteni kell, hogy megszüntesd benne a nyomást és a feszültséget.
Egyébként:
Nem biztos, sőt nem valószínű hogy egy arrébb húzástól elkezd csepegni egy aksi.
Az axiknak nagyobb kavicsokat szokás berakni aljzatnak, ezeket viszont erőteljes farok csapásokkal át szokták rendezni.
Egy ilyen akció során elképzelhető, hogy egy jól irányzott elszabadult kavics berepesztette, vagy valahol meggyengítette az aksit!
Több esettel is találkoztam már, hogy az axi betörte az üveget!
#2 - Otthon kategóriában volt, jelentettem, hogy ide kerüljön. Első voltam.
Nem tudtam amúgy, hogy ekkora gézengúzok :D
Ja, értem, bocs! :)
Amúgy azért szokott ilyen törés előfordulni, mert ezek a dilisek a kisebb kavicsokat lenyelik, 3s bele is halhatnak.
Ezért sok axi tartónak az az ajánlása, hogy akkora kavicsokból álljon az aljzat, amit felnőtten se tudnak lenyelni... az meg nem kicsi!
Egy apró kavics pár centi "repülés" után elveszti az energiáját, de egy nehezebb, élesebb kavics berepesztheti az üveget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!