Harcoshal 3L akáriumba tartható?
Sziasztok!
Van egy házilag készített csobogóm aminek üveg tartálya van ami kb 3 l
ebben van egy csini növény meg diszkövek
A minap mikor kisállat kereskedésben jártam láttam hogy harcos halak ilyen pár decis kis cuccban lebegtek mert úszni is alig volt helyük minden növény vagy aljzat bujkáló nélkül
Gondoltam is rá hogy akkor már inkább az én " akváriumomba" lenne ( eléggé szomorú volt így látni) hiszen a vízforgatás szűrés levegő megoldott a csobogás miatt
De mikor utána olvastam mindenki minimum 30L írt hogy annyi kell
Szerintetek meg vehetem azért a kis drágát vagy inkább hanyagoljam hátha jobb helyre kerülnek
Előre is köszönöm a válaszokat
Ha uránanéztél, és azt írja hogy 30l-től lehet gerinces állatot tartani, akkor minek kérdezed meg?
De SEMMIKÉPPEN NE TARTS BENNE HARCOSHALAT!
De szerintem amit láttál "ilyen pár decis kis cucc" - ott az nem pár de is cucc.
A boltos pont leszarja miben nyomorognak, ő nem tartja őket, csak tárolja.
Ha megveszed, és belerakod 3 literbe, nagyjából ugyanúgy fog szenvedni... csak tovább.
Az egyetlen, amit elérsz vele, hogy fogy ni fog a betta a boltból, és mivel a kereslet határozza meg a kínálatot, ezért a hiány pótolni fogják, tehát hoznak majd helyette másikat.
Ha már meg akarsz menteni egy állatot, akkor csináld rendesen, mert így csak megduplázod a szenvedő állatok számát.
Az, hogy sokan tartják így, maximum arra bizonyíték, hogy a hülyék paradicsoma című film figurái felé züllik a világ.
De azért attól, hogy sok a hülye, még nem kell erősíteni a soraikat.
Egyébként is bonyolultabb halat tartani annál, mint hogy berakod egy csobogóba.
Ne csinálj már ilyet... ezek a ferdeszemű kutyák "tartanak" így állatokat.
Vegyél használtan egy legalább 30L-es akváriumot, fillérekért már lehet találni. Ebbe kell neked egy motoros szűrő, fűtés és világítás. Használt dolgokkal számolva növényekkel együtt 10K-ból össze tudsz hozni egy jó budget akváriumot.
Ha érdekel a téma, ajánlom az akvarista.hu-n található pdf-eket, összeszedett, szép munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!