A nőstény bettámat csúnyán megtépték és alig maradt az úszójából. Mit tehetnék?
Állat kereskedésben adta az eladó mert a paradicsommal megtépték, így eladhatatlanná vált.
Hogy tudnám rendbehozni hogy tudjam tenyészteni mert már van egy hím bettám. Jelenleg a vizébe metilénkéket adagoltam hogy sebeit lefertőtlenítsem. Valaki tud valamit ajánlani?
Teremtsd meg neki a szükséges feltételeket, es pár hónap alatt visszano a letepett uszony.
Biztos, hogy megtepkedtek, es nem uszonyrothatasa van?
Ugye nem egy élő akváriumba adagoltad a metilinkéket, hanem karanténakváriumban van a hal? Mert ha előbbit tetted, azzal nagy bajt csináltál.
Ne a tenyésztésén járasd az eszed hanem az életben tartásán. Ha biztosítod neki a megfelelő körülményeket, akkor visszanő az uszony. Hány literben van?
Értem én, hogy vasedény, de ez rövid távon sem lesz megoldás.
Ahhoz, hogy a kiscsaj gond nélkül felgyógyuljon, nagyon jó vízminőségre van szükség, stresszmentes környezetre és tápláló kajákra. Nyilván 5 literben az első kettőt a legjobb szándékod ellenére fenntarthatatlan lesz. Szóval vége van az ünnepeknek, be kellene ruháznod számra egy akváriumra teljes felszereléssel - csak nyilván nem azoktól a marharépáktól, akik képesek voltak szerencsétlent paradicsomhalak közé dobni (az árok szélén fel-alá járkálva dolgozó édes jó nénikéjét az ilyennek).
Egyébként nincs vele túl sok dolgod: a metilénkékes fürdető jó, a vízminőséget kell fenntartani és etetni kell. Figyelni kell a fertőződésekre, ugye sérült, gyengült immunrendszerű halat előszeretettel támad meg mindenféle másodlagos fertőzés. A klasszikus az az a gombás fertőzés és az uszonyrothadás - előbbire jó a metilénkék, utóbbira Sera Baktopur.
Azzal még tudsz segíteni önmagadon, hogy naponta 1x lefotózod, így lesz objektív összehasonlítási alapod a fejlődése megállapításához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!