Összeraktam két algaevő halamat ( nőstény, hím ) mikorra várható hogy leikráznak?
Elég sok féle algaevo hal van.
Pontosan milyen fajtajuak?
Némelyik soha sem fog szaporulattal meglepni (pl. Farok foltos fonalalgazo).
Ha ancikat tartasz, akkor akár már egy hónapon belül várhatóak az ikrak.
Ez társas akváriumban hosszabb idő is lehet (az ismerosomnel 3 hónap után kezdtek ikrazni).
Érdemes bujkálókat (hengerek, kókusz dió stb) betenni, gondoskodni dús nivenyzetrol és tiszta vizrol.
Hány literben raktad őket össze? Milyen más halakkal? Nálam kicsi koruktól voltak és pont egy pár lett, pedig nem így terveztem, 200 literben vannak. Elég soká ikráztak, ugye sok idő volt mire megnőttek, kb egy év. Viszont társas akváriumban amikor a hím már elengedi az ivadékokat ha nem mentem ki őket előtte, akkor sajnos nagy részük odavész, erre mindenképpen figyelned kell, ha nálad is ez a helyzet.
Nálam kétszer ívtak már, és kb fél év is eltelt köztük, nem tudom milyen megfontolásból amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!