Lehet baja a halaimnak ha a víz idő közben valamiért kemény lett?
Körülbelül egy másfél hónapja kifogyott a keménységtesztem, viszont ma voltam venni és elég aggasztó eredmény született... Panzi NK-teszt. Sosem sikerülnek normálisra a cseppek, emiatt szinte biztos vagyok abban, hogy pontatlan az eredményem de...
Elvileg 11 körülinek kellene lennie a vizemnek, hiszen 50-50% ioncserélt vizet használok budapesti csapvízzel vegyítve, viszont egyszer 20-at mértem, egyszer meg 16-ot, de a lényeg hogy mindkettő eredmény kétségbeejtő hiszen olyan halfajt tartok amelyik 1-10nk val van bejegyezve a diszhal infon...
Milyen gondom lehet ebből?
Ha következetesen 11-es vízzel cserélsz akkor 16 nk még úgy se nagyon lesz a medencében rövid időn belül ha a párolgást kemény csapvízzel pótolod, sanszosabb, hogy valami oldódik és keményít odabent, mészköves/márvány talaj, vagy olyan dekorkő ami szintén mészkövet tartalmaz és lágyított vízben oldódik.
Ha ez nem áll fönn, akkor a cseppek amivel mértél nem egészek voltak, azaz volt, hogy két csepp adott ki egyet. Az első cseppet nem érdemes a mintába nyomni, az szinte soha nem egész, a többit meg 45 fokban tartva folyamatosan nyomva a cseppentő tégely oldalát, hogy ne szívjon be levegőt. Kétségbeejtőnek nem mondanám…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!