Akváriumi halak vagy egyéb akvarisztikával kapcsolatos állat ajándékozása karácsonyra?
Teljes mértékben egyetértek az előzővel.
Ha valakinek ilyesmit szeretnél ajándékozni, akkor a meglepetés varazsarol le kell mondanod, a kiszemelttel mindenképpen előzetesen meg kell beszélned. Akkor ő el tudja mondani, hogy tetszene-e neki, vallalja-e, hogy később foglalkozni fog a rendszerrel, és ha igen, milyen állatnak is örülne.
Hát néhányan vannak olyan önzőek, hogy magukat is "meglepjék" ilyen-olyan akvariumos dologgal. 🙄
Nekik -nekunk- ajanlhatsz dolgokat, de arra ne biztass senkit, hogy: ,,meg nem tudja mivel lepje meg kedves xy-jat? Ismeri már a csodás, de mégis igénytelen bettakat?"
A legnagyobb bunkóságnak tartom, és el se fogadnám!
Nehogy már én érezzem magam szarul azért, mert valami f-kalap rámtol kitudja milyen halakat, és nekem kelljen gazdát találni neki, vagy ha nem megy, lefagyasztani őket.
De jó ajándék már, lehet állatokat gyilkolni!
És nem azért, mert mondjuk nem szeretném az akvarisztikát!
Pont ellenkezőleg, mivel az meg szimplán nettó baromság, hogy ha valaki akvarista, akkor majd örülni fog a halnak.
Egy akvárium egy egyensúlyi helyzetben van, van egy adott vízterhelése, van hozzá adott szűrőkapacitás...
Nem lehet rommá b-ni hallal, mert a meglévő állomány is rámehet a túlterhelésre.
Hiába van nekem egy 300 l-es akváriumom, amibe jellegénél fogva akár még bele is lehetne tenni mondjuk néhány vitorláshalat, biztos nem tenném be őket.
Hosszú távon úgyse maradhatnának, mert nem bírná a rendszer, az meg nekem nem ajándék, hogy 2 napom rámenjen, amíg valakinek tovább tudom ajándékozni.
Úgyhogy át se vennék ilyen ajándékot, hagy érezze át a büdös parasztja, milyen helyzetbe akart hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!