Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Az ólom mérgezi a vizet?

Az ólom mérgezi a vizet?

Figyelt kérdés
Mindig is gondom volt azzal, hogyan súlyozzam le a zöldségeket az akváriumba könnyen és egyszerűen. Most fogalmazódott meg bennem, hogy egy öt grammos horgász cseppólommal ez milyen egyszerű lenne, csak rákötnék egy damilt, rá az ubi szeletet és lelógatnám. De aztán eszembe jutott a kétely, nem károsítaná ez a vizet?

2018. nov. 18. 18:52
1 2
 11/14 Bamboocha466 ***** válasza:
92%

Én egy villara szoktam szurni a zöldségeket, és úgy bedobni. 🤓

Vagy leforrazom/megmikrozom a zöldségeket, és akkor lemerülnek maguktol.

2018. nov. 18. 21:45
 12/14 anonim ***** válasza:

Nekem Malawik vannak,szinte naponta zöldségeznek.

Feltűzöm 1 villára és bedobom. Van egy madzagom amire rákötöttem 1mágnest. Ezzel pecázom ki,így szerzem vissza a villámat😊

2018. nov. 19. 06:03
 13/14 Salx Narval ***** válasza:
Ha mindenképp damilon szeretnéd belógatni akkor forrázd le előtte a zöldségeket és utána kötözd rá. Kerámia gyűrűkhöz is jól kötözhetőek a nyers zöldségek, amúgy a gyökértelen vízinövényeknél is jól használható. Én mondjuk simán vagy forrázva bedobom a zöldségeket a többit a halakra bízom, mágnest én is használok, (általában az algakaparómat) ha az üveghez szeretném rögzíteni, hogy középtájt lebegjen. Sok esetben hasznos eszközök az ültetőfák, hosszabb szárú műanyag ill facsipeszek (savanyúságkiszedő csipesz) ha nem akarunk a vízbe nyúlkálni mindenért.
2018. nov. 19. 06:53
 14/14 Salx Narval ***** válasza:
100%
Az ólomtól még egy vas anyacsavar is jobb megoldás, pláne ha saválló anyagból van.
2018. nov. 19. 07:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!