Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogyan harcol az óriáskalmár...

Clay Morrow kérdése:

Hogyan harcol az óriáskalmár az ámbráscettel?

Figyelt kérdés
Lehet nagyon hülye kérdés, de engem nagyon érdekel, hogy mégis ez a két benga állat mégis olyan mélységben és sötétségben hogyan tájékozódnak, hogyan támadnak illetve védik meg magukat?

2018. nov. 18. 01:07
 1/10 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem jó barátok.
2018. nov. 18. 01:39
 2/10 anonim ***** válasza:
83%
bal horog, jobb horog majd gyomor rúgás
2018. nov. 18. 03:03
 3/10 Salx Narval ***** válasza:
100%
Hát, nem sokat tudok róluk de valamikor azt olvastam, hogy az ámbrás cetek ultrahang segítségével tájékozódnak mint a denevérek. Szerintem az a fajta harc amire te gondolsz az emberi fantázia szüleménye. Az állatok világában általában jól felmérik az arányokat az erősebbek ölnek a gyengébbek menekülnek ha tudnak. Elég ritka dolog az ,hogy két közel azonos erejű állat harcolna egymással. Gondolom feltudja mérni a cet is, hogy kajával vagy ellenféllel találkozott. Fordított felállásnál szerintem csak a cetborjúk jöhetnek szóba mint zsákmányállat, vagy esetleg sérült beteg cetek.
2018. nov. 18. 04:05
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Az biztos, hogy megtörténik, a ceteken gyakran látni kalmár okozta sebeket, de természetesen még soha senki nem látta, nemhogy filmre vette volna.
2018. nov. 18. 07:15
 5/10 anonim ***** válasza:
71%
Ha a kalmár elég erős, és képes tartósan a víz alá szorítani az ámbráscetet, akkor ő győz. A cet ugyanis tüdővel lélegzik, szüksége van, hogy feljöjjön a felszínre.
2018. nov. 18. 08:33
 6/10 Salx Narval ***** válasza:
100%
Nos, eddig a legnagyobb vélhetően 18-20m körüli kalmár maradványait egy ámbrás cet gyomrában találták, a szeme méretéből következtettek a méretére. Nehezen tudok elképzelni akkora kalmárt amelyik egy kifejlett cetet lent tudna tartani, persze ettől még komoly sebeket ejthetnek a ceteken, akár kisebb példányok is.
2018. nov. 18. 16:24
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Van még elvétve olyan nagy kalmár, de leginkább csak az általunk nem igazán közismert mélységekben él. Pár évvel ezelőtt tenger-kutatók még láttak óriás-kalmárt odalent.

A gond csak az, hogy ezek az óriás-kalmárok nem igazán jönnek a felszíni vizekre, az óriás cetek pedig nem igazán mennek a nagyobb mélységekbe. Tehát eltérő életterük miatt ritka, hogy találkoznának.

2018. nov. 19. 08:41
 8/10 anonim ***** válasza:
2019. jan. 17. 22:12
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó, tehát úgy néz ki az óriáskalmár sosem támad, csak védekezik, illetve jobbik esetben megmenekül. Valami izgalmasabbnak képzeltem.
2019. jan. 18. 15:07
 10/10 Skid05 ***** válasza:
100%
Azt kéne látni, hogy a kalmár annak ellenére, hogy óriás jelzővel szerepel, pusztán zsákmányállat, nem több. Pár mázsa áll szemben tizen pár tonnával, a különbség 100szoros. Az anyaállatok meg a borjúval nem merülnek kalmári mélységekbe, a borjú nem tud elég hosszan lent maradni. Ha rossz helyen harap rá, akkor a kalmár csőre maradandó sebeket tud ejteni a cet vastag bőrén is. A küzdelem valóban hangzatosabb, de ez egy elég egyoldalú történet.
2019. jan. 18. 18:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!