Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mikor nyerik el a színüket?

Mikor nyerik el a színüket?

Figyelt kérdés

Van egy csapat parázslazacom (12+1), elég fiatalok még, 1,2-1,5 cm körül vannak. Van mellettük egy idősebb példány (5 éves, kb 2,2 cm), neki élénk világító narancs színe van, de az újak közül a legélénkebb is csak halvány sárga, a nőstények meg konkrétan szürkék-áttetszőek, maximum az úszóik narancsosabbak. Amúgy remekül megvannak, esznek nagyon nagyon sokat (aquatic nature neonhalas és cyclops) semennyire sem félősek, folyamatosan a frontüveg előtt rohangálnak. A vizem 11-12nk, a hőmérséklet 26 C°, aljzat fekete homok, tele van növénnyel az akvárium, és még az akvárium háttere is fekete.

A miatt aggódom, hogy az interneten mindenhol az ugyan ilyen kicsi halak már élénk narancssárgák, de az enyéim meg ilyen szürkések. Gyanakodtam arra is hogy valami talán nem oké a vízzel, de akkor az idősebb se lenne annyira színes mint amennyire az. Szerintetek?

2018. nov. 16. 18:11
 1/5 anonim ***** válasza:

Te tetted fel a kérdést pár napja is ugyanezzel, hogy ha cyclopsot esznek kiszínesednek-e, ugye?

Nyugi, ez nem pár napos dolog, hanem inkább pár hetes, vagy hónapos. Nekem a szumijaim amikor kicsiként meghoztam őket majdnem fekete-fehérek voltak, beletelt pár hétbe mire megnyugodtak és a fagyasztott eleség hatására elkezdték elnyerni a színüket, szóval türelem. :)

2018. nov. 16. 19:02
 2/5 Salx Narval ***** válasza:
Legyél türelemmel, én sem tudok többet mondani.
2018. nov. 17. 04:18
 3/5 A kérdező kommentje:
Rendben akkor várok, csak féltem hogy esetleg nem egészségesek vagy valami mégsem megfelelő nekik. Persze ha ilyen kis "rútak" maradnak az sem baj, ugyan annyira fogom bírni őket mert nagyon kis jófej halak!
2018. nov. 17. 10:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem hinném hogy ne lennének egészségesek, bár tény, hogy a kereskedésben mindig csúnyák a halak, szinte mind. Legalábbis ahhoz képest, amilyenek lesznek amikor otthon, megfelelő méretű és összeállítású akváriumba kerülnek. :D
2018. nov. 17. 11:11
 5/5 A kérdező kommentje:
Amúgy az jutott eszembe, ha esetleg lágyítanék a vizen olyan 10-11 nkra az segítene e? Sok helyen 0-10 nk-t írnak, de az akvarisztikában mág pár másik oldalon 15ig mondták, hogy lehet, meg a halasnál is 14 ben voltak tartva, ezért nem mentem 11 alá, nehogy bajuk legyen.
2018. nov. 17. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!