Mikor nyerik el a színüket?
Van egy csapat parázslazacom (12+1), elég fiatalok még, 1,2-1,5 cm körül vannak. Van mellettük egy idősebb példány (5 éves, kb 2,2 cm), neki élénk világító narancs színe van, de az újak közül a legélénkebb is csak halvány sárga, a nőstények meg konkrétan szürkék-áttetszőek, maximum az úszóik narancsosabbak. Amúgy remekül megvannak, esznek nagyon nagyon sokat (aquatic nature neonhalas és cyclops) semennyire sem félősek, folyamatosan a frontüveg előtt rohangálnak. A vizem 11-12nk, a hőmérséklet 26 C°, aljzat fekete homok, tele van növénnyel az akvárium, és még az akvárium háttere is fekete.
A miatt aggódom, hogy az interneten mindenhol az ugyan ilyen kicsi halak már élénk narancssárgák, de az enyéim meg ilyen szürkések. Gyanakodtam arra is hogy valami talán nem oké a vízzel, de akkor az idősebb se lenne annyira színes mint amennyire az. Szerintetek?
Te tetted fel a kérdést pár napja is ugyanezzel, hogy ha cyclopsot esznek kiszínesednek-e, ugye?
Nyugi, ez nem pár napos dolog, hanem inkább pár hetes, vagy hónapos. Nekem a szumijaim amikor kicsiként meghoztam őket majdnem fekete-fehérek voltak, beletelt pár hétbe mire megnyugodtak és a fagyasztott eleség hatására elkezdték elnyerni a színüket, szóval türelem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!