Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Erős szaga van az akvárium...

Skid05 kérdése:

Erős szaga van az akvárium vizének. Megoldási javaslat?

Figyelt kérdés

A szaghoz egy barnamoszat? réteg is társul, ami mindenre lerakódik, üveg, szűrő, növények. A vízből kiemelt szűrőnek, esőztetőnek is kellemetlen szaga van, a növényeknek szintúgy.

A növényzet mellett csigák vannak.

Felszíni hártya, habosodás nincs, a víz szemre tiszta.

Heti vízcsere: 20%

A talaj apró szemcséjű kavics és homok keveréke, időnként porszívózva.

Külső szűrő + vízpumpa.

2018. nov. 14. 23:26
1 2
 11/11 Salx Narval ***** válasza:
Ammónia és nitrát tesztre gondoltam mármint ha nem elégszel meg azzal, hogy rendbe teszed az akváriumot.Igen az ammónia szúrós szagú, záptojáséhoz hasonló, néha mocsárszagként jellemzik. Növényi eredetű bomlástermékekből is ammónia keletkezik. A csigák előszeretettel eszegetik a rothadékot ezért vannak rajta. Igen sajnos az anubiasfélék jobban kiszolgáltatottak az algáknak a lassú növekedésük miatt, érdemes időnként kivenni és egy szivaccsal letörölgetni, szerencsére az erős levelei kibírnak egy kis sikálást. Megmondom őszintén én nem vacakolnék vele, azt csinálnám amit már kétszer is leírtam az-az talajtakarítás, amennyire lehetséges a lepedék eltávolítása és sűrűbb vízcserék egy darabig. A növényeket makro és mikro táppal is tápozd ha nincsenek halak. Pár vízcsere után be kell ennek állni hacsak valami nagyobb cucc nem rothadozik valahol de gondolom azt észrevetted volna. Nitrátot a fehér tányér módszerrel is ellenőrizheted, beleteszed a hófehér tányért és megnézed milyenek látod a víz alatt, vigyázat a fényforrás színe miatt csalóka lehet. A zöldes szín lebegő algára, a sárgás nitráttöbbletre utal, akkor jó ha fehér marad, vagyis vízcserével orvosolható.
2018. nov. 16. 06:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!