Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Lesz valami bajuk a halaknak,...

Lesz valami bajuk a halaknak, ha éjszakára szüneteltetem a szűrést és a levegőztetést? Kb: 8-9 órán át

Figyelt kérdés
2010. jún. 24. 17:20
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Véleményem szerint nem tesz jót nekik. Legalább a levegőztető menjen, hiszen benne van a nevében: levegő. De ez csak az én szerény véleményem, egyébként nem vagyok hal-szakértő. :)
2010. jún. 24. 17:26
 2/17 anonim ***** válasza:
Nem vmi jó nekik.
2010. jún. 24. 17:29
 3/17 anonim ***** válasza:
27%
tök fölösleges mindkettő. nekem egyik sincs,pedig több száz halam van(tenyésztek). nagy ritkán kapnak oxigéncseppet,kb 2 hetente 1x és tökéletesen egészségesek és boldogok
2010. jún. 24. 17:30
 4/17 anonim válasza:
48%

Szia!

Nálunk az van, hogy a levegőztető megy mindig, de nem muszáj(Attól függ milyen nagy az akváriumod,nálunk 140 liter és kibírnák, de inkább megy) de a szűrő 10 órán át nem megy, de van olyan is, hogy elfelejtem bekapcsolni egyik nap és nem lesz semmi baja a halaimnak.

Remélem segítettem

2010. jún. 24. 17:36
 5/17 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen hal, de nagyon sok aranyhal és egyéb halféle kibírja szűrés és plusz oxigén nélkül. :)

Anyukám néha kiszedi egy-egy hétre, mert szerinte csúnya a szűrő. A halak viszont nem panaszkodtak, élénkek és vidámak :)

2010. jún. 24. 17:39
 6/17 anonim ***** válasza:

Nekem itt vannak az ablaknál a halak, meg békák egy akváriumban. Se szűrő se levegő, se lámpa, csak a nap süt nekik, és nagyon szépen fejlődnek.

Egyik haveromnak viszont volt 20db nagy piranha egy 100 literesbe, és egy éjjel kikapcsolta véletlenül a levegőztetőt és mind megdöglött.

Nem mindegy hogy hány halat tartasz mekkora akváriumban, és az se mindegy milyen halakról van szó.

Ha nincs túlzsúfolva az aksid, akkor ezek az általánosan kapható szipho, guppi, neon, vitorlás.. amit szoktak sokan venni, ezeknek nem kell levegő.

Ha gömbhalat tartasz, annak már kéne.

2010. jún. 24. 17:57
 7/17 anonim ***** válasza:

Szia!Ha az a kérdés hogy a halaknak lesz a bajuk,a válasz nem.(Ha nicns túltelepítve és nem kicsi az akvárium[Kicsi alatt 10-20L-t értek])

Ha az a kérdés hogy kárt okozol e a válasz igen(A lebonmtóbaktériumok amik a szűrőben élnek az oxigénhiány miatt elpusztulnak,így megnő a nitrát és nitrit szint.Ez végül is a halakra is károsz szoval akár lehetr mindkettőre igen a válasz).

2010. jún. 24. 18:58
 8/17 anonim ***** válasza:
17:57: Képzelem, hogy nézhet ki az akváriumod. Ha ablak mellett tartjuk, akkor secperc alatt elszaporodik benne az alga. Persze ez nem baj, ha van egy tucat algaevőt, de a sok napfény akkor sem tesz jót a halaknak. A pirájás dologról pedig annyit: Hogy a f@szba lehet húsz piráját tartani egy 100 literesbe. Hát nem csoda, hogy megdöglöttek. Előbb utóbb így is, úgy is kinyírták volna egymást.
2010. jún. 24. 19:18
 9/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddig érkezett válaszokat:)

Még egy kérdés ha egy külső szűrőt kötök az aksiba, de a szűrőt lekapcsolom akkor is kipurcannak a baktériumok?

2010. jún. 24. 20:19
 10/17 anonim ***** válasza:
Nem, sőt. Ha külső szűrőd van, akkor belső szűrőre nincs szükség, feltéve, ha a te szűrőd oxigént is juttat a vízbe.
2010. jún. 24. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!