A segitségetek szeretném kérni az afrikai karmosbékám nemtudja használni a két első lábát az egyiken valami fehér szőrös elváltozás is van nem szeretném ha elpusztulna valaki tapasztalt már ilyet?
Mióta van nálad? Mekkora akváriumban tartod, és kikkel el együtt?
Úgy néz ki, mintha vedlene, vagy mint a hal penész? Esetleg ha képet tudnál feltölteni az sokat segitene
Nem nagyon szabad a gyógyszereket az akváriumban tenni. Ezért érdemes külön karantén akit fenntartani, ahol a beteg peldänyokat kezelni lehet.
Fontos lenne megszüntetni azt azt állapotot amitől a betegség kialakulhatott.
Ez az akvárium egyáltalán nem megfelelő. A neonoknak minimum 70 liter kellene (de nem írtad, hogy hány halrol van szó), a béka pedig hogyha nem a mini változat akkor ket-haromszor ekkora akváriumot igényelne.
Vegyél no2 és no3 tesztet, és a betegség elmulasaaig (de legalább egy hétig) napi rendszerességgel teszteld a vizet.
Az hogy elvesztette a végtagját nem tűnik túl jó jelnek... Vigyázz, nehogy a neonoknak is megbetegedjenek!
Igen igen egy járvány megelőzésere jó készítmény ez, de sajnos nagyban károsítja a lebontobakteriumokat a szüröben. Éppen ezért javasoltam a no2 ill no3 tesztet.
Legközelebb inkább külön vízben gyorsfürdöztesd az állatokat.
Miért gondolod hogy valtoztatnod kell a víz ph értéken?
Azért gondoltam mert nemrég cseréltem a víz felét és utána jelent meg ez a penész
Veszek ilyen No2 No3 at is remélem nem lesz semmi gond egyenlőre esznek rendesen semmi különöset nem látok
Ha a szürö nincs bekapcsolva már az elég a lebontobakteriumok pusztulásához.
De majd kialakul újra pár hét alatt de addig gyakrabban kell majd vizet cserélned. A no2 és no3 teszt majd segít abban hogy tudd, mikor kell vizet cserélned.
Ha kloros csapvizzel cserelted az aki vizet, akkor az vezethetett a betegség kialakulásához. Hiszen a klór is elpusztítja a szüröben lévő lebontobacikukturat.
Ajánlott olvasmány a későbbi problémák megelőzése érdekében:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!