Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen "kis" helyen tartható,...

Milyen "kis" helyen tartható, kezdőnek való afrikai sügéreket ajánlanátok?

Figyelt kérdés

A kezdőnek valót úgy értem, afrikai sügérek terén kezdő. Amúgy tartottam már halakat. (jól)

A sügérek hely hiány miatt kimaradtak.

Nem akarok nagyon extra gondokkal foglalkozni. Nem akarok agressziót.

Nem akarok azon stresszelni, melyik hogy tépi meg a másikat 1 csoffadt kő miatt.

Nem akarok azzal foglalkozni, melyik mikor hogy forgat, mikor köpköd, mi lesz a kis halakkal.

Csak etetni akarom őket. Meg nézni.

Léteznek egyáltalán ilyen sügérek? Vagy inkább hagyjam?

A kis hely azt jelenti, hogy 400 l alatt. 350-400 körül.

2018. júl. 4. 18:58
 1/8 anonim ***** válasza:
60%
Nézni nem lesz elég heti 30% vízcsere a minimum, ha nem tudod biztosítani bele se kezdj. Mbuna sügereknek elég. Nézz ki 2 fajt és azokból 15-15 ivadekot vegyél és nem lesz velük gondod.
2018. júl. 4. 19:35
 2/8 A kérdező kommentje:

Jó, nyilván, mondtam hogy tartottam már halakat, alap dolgok természetesek, csak az egyéb felsorolt extrákkal nem akarok bajlódni. Nem a Mbunák az agresszívabb fajták?

Azok honnan származnak?

Van amúgy valami spéci sügéres magyar nyelvű oldal infógyűjtésnek?

2018. júl. 4. 19:48
 3/8 anonim ***** válasza:
42%
Vedd meg a Sinkó-Lukács könyvet, de agresszívak, de 400 körüli akváriumban nagy csapatban minimalizálódik az agresszió, a lényeg h minél több legyen egy fajból. 1 fajból veszel 30darabot úgy még kisebb az agresszió esélye.
2018. júl. 4. 20:39
 4/8 anonim ***** válasza:
42%
Malawi tavi sügérek.
2018. júl. 4. 20:40
 5/8 anonim ***** válasza:
2018. júl. 4. 20:46
 6/8 anonim ***** válasza:
42%

Szűrés milyen lesz?

Kaja lemezes növényi eredetű legyen ( sera flora, JBL spirulina, JBL malawi, tropical spirulina , osi spirulina...) Valamint fagyasztott is mehet (cyclops, artemia dapnia...)

2018. júl. 4. 20:49
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért szaporulat lesz, azzal valamit kezdeni kell. Verekedés is lesz, csak megoszlik. Szerintem a sügérek ezektől is érdekesek.
2018. júl. 4. 22:13
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi az infókat! Szűrés még nem tudom milyen lesz.

(mindenkit felpontoztam)

2018. júl. 5. 05:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!