Kell még O2 Diffúzor a akváriumomba szerintetek?
Sziasztok 4 hetet járattam az akváriumom mielőtt megvettem az első halakat bele, azaz: páncélosharcsa 2 db guppi 5 nőstény 3 hím, neonhal 2 db és 2db Ancistrus dolichopterus, akartam több guppit illetve neonhalból is többet csak sajnos nem volt. És van egy Juwel 125 literes akváriumom amibe a pumpát kicseréltem 1000l/h ra. És szerintetek érdemes lenne mellé még venni egy Oxyplust a juwel márkától? [link] erre gondolok.. Illetve még ha tudnátok ezeknek a halaknak milyen kaját illetve mennyit és mikor infókat írni azzal sokat segítenétek!
Előre is köszi!
O2 diffúzor! :D Víz folyékonyítót nem árulnak? XD
Az etetésről annyit, hogy 2-3 napig semmit ne adj neki, utána nagyon minimálisan elkezdheted etetni őket.
Nem igazán így szokás beköltöztetni a halakat. Több turnusban kell, hogy felvegye a szűrő a terhelést. Most annyit tudsz csinálni, hogy a terhelést a kajával szabályzod.
Még jó, hogy nem volt több hal. Minimum 2 hetet várjál a többivel!
Több hal, jól van, rajhalból több kell, csak nem egyszerre. Egyszerre teleszarják neked a friss aksit, lemérgezed az egész állomány.
Még a bejáratásnál is fontosabb a fokozatosság.
A 2 ancit 2 hét után pl be lehetett volna tenni ilyen méretbe. Ők már termelnek annyi ammóniát, hogy elkezdenek szaporodni rajta a nitrifikáló baktériumok.
1-2 hét múlva jöhet alulra a többi, egy csapat cory. Nem 2, hanem 5-6. Aztán 1-1 hét csúsztatással a neonok, meg a guppik.
Mindegy most már, de egyelőre ne egészítsd ki a csapatokat, hagyd rendeződni a sorokat.
O2-ből nem kell több, nem is igazán tud több beoldódni. Ha pipálnának a halak, akkor az az ammóniamérgezés miatt van, mert az kivégzi a kopoltyújukat. Nem az o2 hiány miatt, hanem mert nem tudnak o2-t felvenni. De remélhetőleg nem lesz ilyen.
Bejáratás alatt dobtál kaját a vízbe? Ha volt ami rohadt a vízben, azon el tudtak szaporodni némileg a bacik, akkor kisebb a veszély. Ha nem rohadt benne semmi, akkor ha probléma lenne, csinálj részleges vízcserét.
És ahogy mondtam, egyelőre 1-2 napig ne etess, utána óvatosan.
Amúgy meg fagyasztott planktonikusakat adjál nekik, meg főtt zöldségpüréket. Heti 1-2 alkalommal mehet valami jobb nevű táp is. A jobb név nem a panzi! :) Hanem mondjuk sera, speciális ilyen halaknak való tápjai.
De az alap kaájjuk természetes legyen, ne táp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!